Теми статей
Обрати теми

Премія «відміннику» оцінювання: чи можна виплатити раніше грудня?

Жиленко Катерина, експерт з оплати праці та трудового законодавства
Держслужбовець пройшов оцінювання та отримав оцінку «відмінно» у листопаді 2019 року. Чи можна виплатити йому премію, не чекаючи грудня?

У питанні оцінювання держслужбовців слід керуватися Типовим порядком проведення оцінювання результатів службової діяльності державних службовців, затвердженим постановою КМУ від 23.08.2017 р. № 640 (далі — Порядок № 640).

Згідно з нормами цього документа оцінювання проводиться в три етапи (п. 9 Порядку № 640):

1. Визначення завдань і ключових показників.

2. Визначення результатів виконання завдань.

3. Затвердження висновку (крім випадків, коли жодне із визначених завдань не підлягає оцінюванню).

Детально кожен з них ми розглянули у журналі «Бюджетна бухгалтерія», 2019, № 33, с. 4.

ВАЖЛИВО!

Підтвердженням того, що держслужбовець пройшов оцінювання на «відмінно», є висновок.

При цьому висновок затверджується наказом (розпорядженням) суб’єкта призначення у грудні звітного року (п. 16 Порядку № 640).

Наказ (розпорядження) керівника державної служби про преміювання держслужбовців, які займають посади категорії «А», «Б» і «В» та отримали відмінні оцінки за результатами оцінювання, видається на підставі затвердженого висновку (п. 17 Порядку № 640). Це підтверджують і фахівці НАДС. У листі від 26.09.2019 р. № 6723/07.02-19 вони зазначили, що премію за результатами щорічного оцінювання мають отримати держслужбовці, щодо яких відповідний висновок затверджений у встановленому порядку (див. «Бюджетна бухгалтерія», 2019, № 42, с. 8).

Отже, оскільки висновок за результатами оцінювання затверджується у грудні, то й преміювати працівника-«відмінника» можна також не раніше грудня, а точніше, не раніше дати затвердження висновку.

Водночас слід враховувати абз. 2 п. 6 розд. ІІІ Типового положення про преміювання державних службовців органів державної влади, інших державних органів, їхніх апаратів (секретаріатів), затвердженого наказом Мінсоцполітики від 13.06.2016 р. № 646. Відповідно до положень цього пункту премія за результатами щорічного оцінювання службової діяльності виплачується не пізніше від строку виплати зарплати за місяць, у якому затверджено висновок щодо результатів оцінювання службової діяльності, але не пізніше ніж у грудні року, в якому проводиться оцінювання результатів службової діяльності.

Оскільки висновок затверджується у грудні, то й премію слід виплачувати не пізніше строку виплати зарплати за грудень. Зверніть увагу: премію можна виплатити й раніше дати виплати зарплати за грудень, але не пізніше.

Резюмуємо: преміювати «відмінника» слід у грудні після дати затвердження висновку, але не пізніше дати виплати зарплати за грудень 2019 року.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі