№44

Бюджетна бухгалтерія, листопад, 2019/№ 44 Інші номери журналу ›
  • З 1 грудня змінюється розмір прожиткового мінімуму Нагадуємо, що з 1 грудня 2019 року збільшується розмір прожиткового мінімуму, що вплине на деякі виплати, які залежать від розміру прожиткового мінімуму.
  • Деякі питання відчуження об’єктів державної власності Постанова від 23.10.2019 р. № 884
  • Продаж майна = ProZorro.Продажі Протягом декількох років електронна торгова система ProZorro.Продажі діяла як пілотний проєкт для реалізації майна державних та комунальних установ, організацій та підприємств. При цьому залучатися до такого проєкту чи ні — суб’єкти господарювання вирішували добровільно, а тому самостійно приймали рішення про участь у цьому проєкті. Але час не стоїть на місці. Нещодавно Уряд прийняв постанову «Деякі питання відчуження об’єктів державної власності» від 23.10.2019 р. № 884. Згідно з вимогами цього документа відчуження майна необхідно здійснювати шляхом його продажу на електронному аукціоні. Отже, бюджетним установам, які бажають продати той чи інший об’єкт, хоч-не-хоч, а доведеться знайомитись та використовувати електронну торгову систему ProZorro.Продажі. Що для цього необхідно зробити, які вимоги до процедури відчуження, як підготуватись та провести аукціон з продажу, ви дізнаєтеся з цього матеріалу.
  • Переміщення кошторисних призначень Відділ освіти районної державної адміністрації просить надати роз’яснення з такого запитання: чи має право бюджетна установа робити переміщення кошторисних призначень, зокрема, із зареєстрованих юридичних та фінансових зобов’язань по продуктах харчування, відрядженнях та оплаті послуг на покриття незабезпеченості по інших статтях видатків (заробітна плата з нарахуваннями)? При цьому буде передана субвенція із сільських рад під затверджену програму (на продукти харчування, відрядження та оплату послуг) до районного бюджету.
  • Надбавка за пробіг або вік автомобіля: застосовуємо правильно Наказом керівника установи встановлено застосування надбавки, передбаченої п.п. 3.1.10 Норм витрат палива, у розмірі 5 % при списанні бензину для автомобіля Chevrolet Cruze 2013 року випуску із загальним пробігом 229 тис. км. Чи повинні виконуватись одразу обидві умови (вік автомобіля та його пробіг) при застосуванні такої надбавки?
  • Таблиця 7 Звіту з ЄСВ: відповідаємо на запитання щодо заповнення Чимало роботодавців знайомі з трьома таблицями Звіту за формою № Д4: таблицями 1, 5 та 6. Але є ті з них, у кого у Звіті «живе» ще одна таблиця — таблиця 7. Формують її у тому випадку, коли в установі є працівники, які мають право на пенсію за віком на пільгових умовах або за вислугу років. Сьогодні розглянемо низку запитань, які виникають у наших читачів при заповненні цієї таблиці ЄСВ-звіту.
  • У фізособи дві ознаки ПСП: як заповнити ф. 1ДФ Порядок заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і сум утриманого з них податку затверджений наказом Мінфіну від 13.01.2015 р. № 4.
  • Премія «відміннику» оцінювання: чи можна виплатити раніше грудня? Держслужбовець пройшов оцінювання та отримав оцінку «відмінно» у листопаді 2019 року. Чи можна виплатити йому премію, не чекаючи грудня?
  • Календар бухгалтера на грудень 2019 року
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі