Теми статей
Обрати теми

Реорганізація ОТГ: чи звітувати про масове вивільнення працівників?

Жиленко Катерина, експерт з оплати праці та трудового законодавства
У зв’язку із об’єднанням територіальних громад у жовтні-листопаді 2020 року планується звільнити багато працівників сільської ради. Чи потрібно у зв’язку із цим подавати звіт за формою № 4-ПН до Держслужби зайнятості?

Трудове законодавство передбачає обов’язок звітувати перед службою зайнятості у разі масового вивільнення працівників.

Так, згідно з ч. 3 ст. 492 КЗпП, якщо вивільнення є масовим відповідно до ст. 48 Закону про зайнятість1, роботодавець повідомляє Державну службу зайнятості (ДСЗ) про заплановане вивільнення працівників.

1 Закон України «Про зайнятість в Україні» від 05.07.2012 р. № 5067-VI.

Що ж таке масове вивільнення? Істину слід шукати у ст. 48 Закону про зайнятість.

Так, масовим вивільненням з ініціативи роботодавця (за винятком випадку ліквідації юрособи) є однократне або протягом:

• одного місяця — вивільнення 10 і більше працівників в установі з чисельністю від 20 до 100 працівників або вивільнення 10 і більше відсотків працівників в установі з чисельністю від 101 до 300 працівників;

• трьох місяців — вивільнення 20 і більше відсотків працівників в установі незалежно від їх чисельності.

Якщо внаслідок об’єднання територіальних громад вивільнення працівників рад підпадає під описані вище критерії, то потрібно відзвітувати перед ДСЗ.

Для цього потрібно подати документ, що має назву «Інформація про заплановане масове вивільнення працівників у зв’язку із змінами в організації виробництва і праці». Форму цього документа (№ 4-ПН) та порядок його заповнення затверджено наказом Мінсоцполітики від 31.05.2013 р. № 317. Подають таку інформацію до територіального органу ДСЗ за місцем реєстрації як платника ЄСВ.

Зверніть увагу: форма № 4-ПН подається не пізніше ніж за 2 місяці до запланованого вивільнення, тобто одночасно з попередженням працівників про звільнення. Як правильно у такій ситуації попередити працівників про звільнення, читайте у журналі «Бюджетна бухгалтерія», 2020, № 34, с. 31.

Якщо не подати такий звіт або подати його несвоєчасно, на установу може бути накладено штраф у розмірі 4 мінзарплат на момент виявлення порушення. До речі, трудові штрафи зросли разом із вересневим підвищенням «мінімалки». Детальніше про це ви можете дізнатись із журналу «Бюджетна бухгалтерія», 2020, № 34, с. 24.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі