№37

Бюджетна бухгалтерія, жовтень, 2020/№ 37 Інші номери журналу ›
  • Щодо пред’явлення підтвердних документів у разі реєстрації зобов’язань без використання СДО Держказначейство у листі від 04.09.2020 р. № 16-06-06/15505 надало роз’яснення щодо надання підтвердних документів при реєстрації бюджетних фінансових зобов’язань без використання системи дистанційного обслуговування «Клієнт казначейства — Казначейство» (СДО).
  • Щодо передумов здійснення закупівель Лист від 10.09.2020 р. № 3304-04/55366-06 (витяг)
  • Щодо складання податкової накладної на суму отриманих коштів за навчання / проживання в гуртожитку Індивідуальна податкова консультація від 17.08.2020 р. № 3388/ІПК/99-00-05-06-02-06
  • Перевитрата палива: що робити? До редакції нашого журналу надійшло звернення читачів із проханням роз’яснити таку ситуацію. У травні 2020 року для виконання службових обов’язків установа орендувала автомобіль. Необхідно встановити норму витрати палива. Але в наказі № 43 працівники установи не знайшли марку відповідного автомобіля. Звернулись до ДАНДІП та отримали тимчасову індивідуальну норму витрат палива. Затвердили наказом по установі цю норму з урахуванням коригуючих коефіцієнтів: 10 % — на кондиціонер та 5 % — на поїздки в населеному пункті. Через деякий час звернули увагу на те, що фактичні витрати палива на 100 км пробігу перевищують затверджені нормативні витрати. І ось виникло два запитання: чому така розбіжність між нормативним і фактичним споживанням палива та за якими нормами списувати пальне? Допоможемо розібратися.
  • Витяг із ДРОРМ: скільки коштує та як довго діє Відповідно до Порядку № 1314 як підтвердження відсутності обмежень щодо розпорядження відповідним майном. Виникає запитання: чи обов’язково отримувати такий витяг щоразу для списання необоротних матеріальних активів? Який строк дії такого витягу (протягом якого періоду часу він є чинним)? Чи має можливість держустанова отримати інформацію з реєстру безкоштовно?
  • Реорганізація ОТГ: чи звітувати про масове вивільнення працівників? У зв’язку із об’єднанням територіальних громад у жовтні-листопаді 2020 року планується звільнити багато працівників сільської ради. Чи потрібно у зв’язку із цим подавати звіт за формою № 4-ПН до Держслужби зайнятості?
  • Розподіл педнавантаження та вакантні години: що слід ураховувати керівникам ЗСО? Наказом керівника закладу загальної середньої освіти на вчителя покладено обов’язок проводити вакантні години з того ж предмета. Ці уроки вчитель проводив дистанційно, у режимі онлайн, адже у нашому місті установлено «червоний» рівень епідемічної небезпеки. Бухгалтерія наполягає на тому, що такі проведені вакантні години не оплачуються, мотивуючи тим, що у п. 73 Інструкції № 102 йдеться про оплату годин заміщення відсутнього за хворобою чи з інших причин вчителя, але нічого про оплату вакантних годин не прописано. Чи можна оплачувати нерозподілені між вчителями години навчального навантаження з погодинного розрахунку? Які нормативні документи можна використати для правильного вирішення цього питання?
  • Щорічна грошова винагорода педагогам: умови та порядок виплати З початком жовтня всі педагоги нашої країни відзначають своє професійне свято — День працівника освіти. Звісно, що отримувати вітання від підопічних, колег та керівництва дуже приємно. Але ще приємніше отримати грошову винагороду за свою сумлінну працю та зразкове виконання службових обов’язків. Саме про такий вид матеріального заохочення педпрацівників ми поговоримо у сьогоднішній статті.
  • Недоутримали аліменти: чи можна виправити? У серпні 2020 року бухгалтером були утримані аліменти з працівника у сумі меншій, ніж потрібно. Утримання проведено в розмірі 25 % від зарплати, але без урахування сум середнього заробітку за період відрядження. Чи можна виправити зазначену помилку?
  • Чи індексувати зарплату у жовтні 2020 року? Нагадаємо, що з 1 вересня 2020 року було підвищено посадові оклади для працівників з оплатою праці за ЄТС та «обслуговуючих» робітників. При цьому для інших категорій працівників бюджетної сфери останнім місяцем підвищення посадових окладів залишається січень 2020 року. Яка ситуація складається у зв’язку з цим із індексацією зарплати у жовтні 2020 року? Знайдемо відповідь на це запитання разом.
  • Коефіцієнти для коригування зарплати при виході у відпустку у жовтні 2020 року (оклади за ЄТС)
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі