№29

Бюджетна бухгалтерія, серпень, 2023/№ 29 Інші номери журналу ›
  • Закупівля додаткових послуг: як діяти замовнику? Бюджетна установа провела відкриті торги на закупівлю послуг із поточного ремонту на суму 300 тис. грн. Але потім виявилось, що треба виконати додаткові ремонтні роботи на цьому ж об’єкті? Як правильно діяти замовнику: укласти додаткову угоду до такого договору чи прямий договір? Та на яку суму?
  • Положення про попередню оплату: чи треба затверджувати щорічно? Чи обов’язково затверджувати Положення про попередню оплату товарів, робіт і послуг щороку? Чи достатньо оновлювати його лише при внесенні змін?
  • Переплата за навчання: показуємо в обліку правильно Заклад вищої освіти (далі — ЗВО) надає платні освітні послуги. Здобувачі освіти перераховують плату за такі послуги на підставі укладених договорів. Після закінчення навчання з’ясувалось, що деякі випускники мають переплату за освітні послуги. Як обліковувати такі кошти? Що з ними робити далі?
  • Плата за утилізацію техніки дорогоцінними металами: чи можливо? Плануємо утилізацію комп’ютерної техніки. При цьому Порядком № 590* не передбачено проведення таких видатків у другу чергу. Підприємство, яке проводитиме утилізацію, пропонує укласти договір на утилізацію з платою за свої послуги у вигляді дорогоцінних металів, які будуть вилучені під час розбирання техніки. Чи правомірно це?
  • Майно без документів: чи подавати 20-ОПП? Установі передано на баланс будівлю для використання у своїй діяльності. Але право власності на таке майно поки що не зареєстроване у зв’язку з відсутністю технічної документації. Чи потрібно подавати ф. № 20-ОПП про таку будівлю?
  • Ремонт пам’ятників: який КПКВК застосувати? За яким КПКВК має планувати видатки на ремонт пам’ятників відділ культури селищної ради?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі