№27

Бюджетна бухгалтерія, липень, 2023/№ 27 Інші номери журналу ›
  • Незаконно витрачені кошти освітньої субвенції: як повернути? У 2023 році виявлено, що у 2021 році за рахунок освітньої субвенції вчителям була зайво виплачена грошова допомога. Кошти утримано із заробітної плати вчителів на підставі поданих ними заяв. Який механізм повернення освітньої субвенції до державного бюджету за минулі роки?
  • Карантин відмінили: які наслідки для замовників? Від 01.07.2023 скасовано пільгове оподаткування ПДВ товарів, зазначених у Переліку № 224*, та відновлено вимоги щодо локалізації у закупівлях. Це відбулось завдяки прийняттю постанови № 651**, якою відмінили карантин. Тож на що варто звернути увагу замовникам передусім? Далі розповімо.
  • Лампи розжарювання → LED-лампи: обмінюємо та обліковуємо? Заклад освіти обміняв лампи розжарювання на LED-лампи. В результаті отримали 20 ламп за ціною 0,00 грн. Як показати таку операції в бухобліку?
  • Вулична вбиральня: за яким КЕКВ придбавати? Бюджетна установа планує придбати мобільний вуличний туалет. До цього туалету будуть підведені всі комунікації, як то: електрика, вода, каналізація. За яким КЕКВ здійснити видатки на придбання такої вбиральні?
  • Плата за навчання: черговість унесення + облік Заклад вищої освіти (далі — ЗВО) надає платні освітні послуги. З якою періодичність здобувачі освіти повинні вносити плату за такі послуги? Коли нараховувати дохід, пов’язаний з наданням освітніх послуг (щосеместрово чи щомісячно)?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі