№22

Бюджетна бухгалтерія, червень, 2023/№ 22 Інші номери журналу ›
  • Ремонт держоб’єкта за кошти місцевого бюджету: чи можливо? Рішенням про місцевий бюджет орган виконавчої влади визначено головним розпорядником коштів на виконання обласної програми. Одним із заходів цієї програми є проведення робіт із забезпечення функціонування об’єктів критичної інфраструктури. Чи має право головний розпорядник коштів місцевого бюджету здійснити роботи з капітального ремонту або реконструкції об’єкта критичної інфраструктури, який перебуває у державній власності?
  • Придбання ноутбука: що входить до граничної суми витрат? Постановою № 332* встановлено граничну суму витрат на придбання ноутбука на рівні 27 тис. грн. Чи входить до цієї граничної суми вартість ліцензованої операційної системи Windows?
  • Головбух у складі комісії: обов’язок чи право? Чи обов’язково включати головного бухгалтера установи до складу таких комісій, як: інвентаризаційна, з приймання та списання майна? Наразі головбух установи працює дистанційно, він не може брати участь у роботі зазначених комісій. Кого можна включити до складу таких комісій?
  • Відшкодування електроенергії орендарем: нюанси розрахунку Спортивна школа орендує спортивний зал у гімназії. При цьому гімназія, як орендодавець, розраховує витрати електроенергії на основі кількості лампочок. Для цього середня кількість кВт, що споживає 1 лампочка за годину, множать на кількість годин проведення занять на місяць. Заняття проводяться до 18 год, з березня освітлення в залі не вмикається. Чи повинно це враховуватись при розрахунку витрат?
  • Ремонт будівлі та прибудинкової території: визначаємо предмет закупівлі? Заклад освіти планує провести поточний ремонт будівлі та прибудинкової території. Як визначити предмет закупівлі? Це має бути один об’єкт закупівлі чи різні?
  • Зменшили земподаток за минулий рік: як показати в обліку та звітності Установа подала уточнюючу декларацію з плати за землю за 2022 рік у зв’язку з прийняттям Закону № 3050*. Як наслідок, маємо переплату земельного податку, яка буде зарахована в рахунок майбутніх платежів. Як показати таку операцію в бухобліку та звітності?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі