№22

Бюджетная бухгалтерия, июнь, 2023/№ 22 Другие номера журнала ›
  • Ремонт держоб’єкта за кошти місцевого бюджету: чи можливо? Рішенням про місцевий бюджет орган виконавчої влади визначено головним розпорядником коштів на виконання обласної програми. Одним із заходів цієї програми є проведення робіт із забезпечення функціонування об’єктів критичної інфраструктури. Чи має право головний розпорядник коштів місцевого бюджету здійснити роботи з капітального ремонту або реконструкції об’єкта критичної інфраструктури, який перебуває у державній власності?
  • Придбання ноутбука: що входить до граничної суми витрат? Постановою № 332* встановлено граничну суму витрат на придбання ноутбука на рівні 27 тис. грн. Чи входить до цієї граничної суми вартість ліцензованої операційної системи Windows?
  • Головбух у складі комісії: обов’язок чи право? Чи обов’язково включати головного бухгалтера установи до складу таких комісій, як: інвентаризаційна, з приймання та списання майна? Наразі головбух установи працює дистанційно, він не може брати участь у роботі зазначених комісій. Кого можна включити до складу таких комісій?
  • Відшкодування електроенергії орендарем: нюанси розрахунку Спортивна школа орендує спортивний зал у гімназії. При цьому гімназія, як орендодавець, розраховує витрати електроенергії на основі кількості лампочок. Для цього середня кількість кВт, що споживає 1 лампочка за годину, множать на кількість годин проведення занять на місяць. Заняття проводяться до 18 год, з березня освітлення в залі не вмикається. Чи повинно це враховуватись при розрахунку витрат?
  • Ремонт будівлі та прибудинкової території: визначаємо предмет закупівлі? Заклад освіти планує провести поточний ремонт будівлі та прибудинкової території. Як визначити предмет закупівлі? Це має бути один об’єкт закупівлі чи різні?
  • Зменшили земподаток за минулий рік: як показати в обліку та звітності Установа подала уточнюючу декларацію з плати за землю за 2022 рік у зв’язку з прийняттям Закону № 3050*. Як наслідок, маємо переплату земельного податку, яка буде зарахована в рахунок майбутніх платежів. Як показати таку операцію в бухобліку та звітності?
App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше