№9

Бюджетна бухгалтерія, березень, 2023/№ 9 Інші номери журналу ›
  • Фінансування прямо на банківський рахунок та без мережі: порушення чи норма? Ми — орган місцевого самоврядування. Виділяємо створеному нами комунальному підприємству кошти за КПКВК 7670 та КЕКВ 3210 на поповнення статутного капіталу. За яких умов можна перерахувати кошти, не включаючи підприємство до мережі як одержувача бюджетних коштів? Чи можливо перерахувати кошти на банківський рахунок підприємства?
  • Благодійка з ПДВ: як показати в обліку? Бюджетна установа — платник ПДВ отримала благодійну допомогу — транспортний засіб. У документах, отриманих від благодійника, зазначено вартість авто та суму ПДВ? Як правильно показати надходження такої допомоги в бухобліку?
  • Індивідуальні кошториси філій: складати чи ні? Територіальна громада утворила КЗК «Публічна бібліотека» як окрему юридичну особу. До неї приєднали п’ять філій без статусу юридичної особи. Бухгалтерський облік бібліотек веде централізована бухгалтерія (далі — ЦБ). ЦБ склала кошторис КЗК «Публічна бібліотека» з урахуванням потреб бібліотек-філій. Чи потрібно ЦБ складати окремо індивідуальні кошториси для бібліотек-філій та окремо для КЗК «Публічна бібліотека»?
  • Бухгалтерія відділу освіти: чи може обслуговувати заклади освіти та культури? Чи може бухгалтерія відділу освіти, створеного при органі місцевого самоврядування (далі — ОМС), вести бухгалтерський облік установ і закладів освіти та культури громади?
  • Благодійка в інвалюті: коли та як обчислити курсові різниці? Бюджетна установа отримала благодійну допомогу в іноземній валюті (євро). Протягом року жодних операції з цією валютою не здійснювали. Яку вартість валюти зазначати в річній фінзвітності? За яким курсом визначати вартість валюти?
  • Чергові зміни до закупівельної постанови № 1178 Нещодавно Кабмін уніс чергові зміни до постанови № 1178*, які набрали чинності 25.02.2023. У свою чергу, Мінекономіки прокоментувало ці зміни у своєму свіжому листі**. На які закупівельні новації варто звернути увагу замовникам, розповімо в цьому матеріалі.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі