Теми статей
Обрати теми

ЄСВ з мінзарплати: суміщення та сумісництво

Державна фіскальна служба України, Жиленко Катерина, Децюра Сергій
Лист ДФСУ від 02.06.15 р. № 11415/6/99-95-42-0216

У листі, що коментується, фіскали процитували свою позицію щодо cуміщення професій з листа від 14.02.15 р. № 4979/7/99-99-17-03-01-17, присвяченого правилам «дотягування» бази ЄСВ-нарахувань до мінзарплати ( «БТ», 2015, № 8, с. 10, 11). Отже, для працівника, який суміщує професії, ЄСВ потрібно розраховувати виходячи із загального доходу: зарплата + доплата за cуміщення. Якщо такий загальний доход не перевищує законодавчого розміру мінзарплати, то нараховувати ЄСВ потрібно виходячи з мінзарплати.

Тут же спадає думка про сумісників. Правило «ЄСВ з мінімалки» не працює лише для зовнішніх сумісників. Для внутрішніх же сумісників (якщо основне місце роботи та сумісництво оформлені в одного роботодавця) з мінзарплатою потрібно порівнювати загальну базу нарахування ЄСВ (за вирахуванням винагороди за ЦП-договорами), тобто зарплату за основним місцем і за сумісництвом. Якщо база менше мінзарплати, ЄСВ нараховуємо виходячи з розміру мінзарплати. Розставити усі точки над «і» допоможе схема, наведена далі.

ЄСВ з мінзарплати для сумісництва та суміщення

img 1

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі