Теми статей
Обрати теми

Повідомте ДФСУ про нового працівника: з'явилися форма повідомлення та порядок подання

Кабінет Міністрів України, Жиленко Катерина, Децюра Сергій
Постанова КМУ від 17.06.15 р. № 413 «Про порядок повідомлення Державній фіскальній службі та її територіальним органам про прийняття працівника на роботу»

Закон України від 28.12.14 р. № 77-VIII ще з 01.01.15 р. запровадив нове правило прийняття на роботу: стати до роботи новачок може лише після укладення трудового договору (оформленого наказом або розпорядженням) і повідомлення ДФСУ про прийняття на роботу ( ст. 24 КЗпП). Порядок такого повідомлення доручили розробити Кабміну протягом 3 місяців…

Хоча і з запізненням, однак Порядок повідомлення ДФСУ та її терорганам про прийняття працівника на роботу (далі — Порядок) таки з’явився.

Нагадаємо: до появи Порядку податківці спочатку відмовчувалися щодо цього питання («БТ», 2015, № 5, с. 42, 46), а потім тимчасово замінили повідомлення на таблицю 5 ф. № Д4 ЄСВ-звіту. Причому подавати цю таблицю дозволили у звичайному режимі (раз на місяць), а не при кожному прийнятті нового працівника ( лист ДФСУ від 29.01.15 р. № 2627/7-99-99-19-03-01-17 // «БТ», 2015, № 6, с. 13, лист ДФСУ від 04.06.15 р. № 19779/7/99-99-17-03-01-17).

Тепер же є Порядок, і він приписує таке: повідомлення подає власник підприємства або уповноважений ним орган (особа) або фізособа до територіального органу ДФСУ за місцем обліку як платника ЄСВ до початку роботи працівника.

Подати повідомлення можна в один із трьох способів:

• в електронній формі засобами електронного зв’язку з використанням ЕЦП;

• на папері разом з копією в електронній формі;

• лише на папері, якщо трудові договори укладені не більш ніж з 5 працівниками.

Поштою надсилати не можна.

Форма повідомлення наведена в додатку до Порядку. Ви знайдете її на с. 4 номера.

Зауважимо: таблицю 5 ф. № Д4 ніхто не скасовував. Її подавати, як і раніше, потрібно. Тобто в ній дублюватиметься деяка інформація з повідомлень.

Важливий нюанс: подати повідомлення потрібно до початку роботи нового працівника. При цьому в самій формі повідомлення потрібно вказати номер і дату наказу/розпорядження про прийняття на роботу, дату початку роботи та дату формування повідомлення. Схоже на те, що в ідеалі дата початку роботи має бути пізнішою ніж дата наказу/розпорядження та формування повідомлення. На скільки суворо поставляться до цього самі податківці, поки що не зрозуміло.

Постанова діє з дня опублікування.

img 1

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі