№29

Бухгалтер 911, липень, 2015/№29 Інші номери журналу ›
  • Звіт про прийнятих працівників: експрес-відповіді на ваші запитання Про появу на світ Повідомлення про прийняття на роботу ми вас інформували в журналі «Бухгалтер 911», 2015, № 26. Відтоді «повідомна» тема породила лавину запитань. Сьогодні пропонуємо наші експрес-відповіді на «найгарячіші» з них.
  • Індексація зарплати й податківці: точки зіткнення Індекс інфляції «грає м’язами». З початку року — майже 41 %. Колись забута індексація зарплати цього року вже добряче всім потріпала нерви. Більшу частину індексаційних запитань ми вже розібрали в попередніх номерах. Але зараз натрапили на такий новаторський хід від податківців. Вони самі обчислюють індексацію за тих, хто цього не зробив, і донараховують із цих сум ПДФО, ВЗ, ЄСВ. Наскільки такі дії правомірні? Давайте розбиратися.
  • Імпорт товарів: розбираємося в реаліях обліку Експорт обговорили (див. попередній номер). Настала черга розставити акценти щодо імпорту товарів. Як правильно обліковувати перерахування передоплати чи отримання продукції на умовах подальшої оплати? Коли матимуть місце курсові різниці? Що нового в облік імпортних операцій привнесла податкова реформа? Відповіді на ці запитання ви зможете дізнатися зі статті, що пропонується до вашої уваги.
  • Інвалютний купи-продай: облік-2015 Курси долара і євро, що б’ють усі рекорди, начебто позаду. Так, 24 грн./$ — це, звичайно ж, не 8, але, з іншого боку, вже й не 30. Хоча, ще й не те буде... Але ця стаття трохи не про це. У ній ви зможете прочитати, як у післяреформених реаліях правильно купити й продати інвалюту. Точніше, як усе це облікувати.
  • «Стара» поворотна фіндопомога від неплатника: ДФСУ таки отямилася! Ви вже знаєте про «лиху» позицію податківців*, яку вони займали на початку року щодо поворотної фіндопомоги (далі — ПФД), отриманої до 01.01.2015 р. від неплатників податку на прибуток, а поверненої в новому році. Ми ще тоді з податківцями не погоджувалися, критикуючи їх аргументи. І (о диво!) ДФСУ змінила-таки гнів на милість! Подробиці — у цьому матеріалі.
  • Витяг із СЕА щодо ПДВ: розбираємося докладно З формулою електронного ПДВ-адміністрування, як і з витягом із СЕА, ви знайомі, причому вже давно. Але реальні проблеми ця система почала створювати лише нещодавно — з 1 липня, що знову вивело цю тему на ТОПові позиції. І ось тут з’ясувалося… що далеко не всі розуміють, з чого і як формуються показники витягу з СЕА. Цю прогалину, звичайно ж, потрібно заповнити, чим ми зараз і займемося.
  • Сплата ПДВ «повз» ПДВ-рахунок: розгрібаємо наслідки Вітаю вас! Не можу добитися у ДФС відповіді на таке запитання: у період тестової роботи системи сплачували зобов’язання згідно з деклараціями не на свій електронний рахунок, а безпосередньо до Казначейства. Платіжки не поверталися, інспектор не телефонував, особовий — у порядку. А 01.07. — порожній ряд. 5 Витягу. Ліміт реєстрації ПН від’ємний. Мінус саме на ту суму, яка сплачена до бюджету, — 33000 грн. Так, припустилася помилки. Але ж має бути можливість виправити помилку, допущену в період тестової роботи?! Більше того, ця сума жодним чином не бере участі у формулі, і ми повинні двічі платити свої зобов’язання за півроку! Чи є якийсь варіант виправити цю ситуацію, оскільки робота підприємства заблокована?
  • «Військові» запитання: строковики та звіт на компенсацію Працівника нашого підприємства в червні призвали до армії (строкова служба). Чи потрібно за ним зберігати робоче місце та середній заробіток або ж його можна звільнити?
  • Офіс підприємства — у квартирі засновника: чи є проблеми? За підсумками голосування на сайті buhgalter911.com минулого тижня це запитання набрало чимало голосів (хоча і не вибилося в трійку лідерів). Тому ми вирішили задовольнити ваш інтерес і розібрати його в цьому номері. Тим більше що на практиці оформлення офісу у квартирі засновника — не рідкість.
  • Якщо відпустка припала на період хвороби: оплачуємо правильно Наша консультація допоможе не розгубитися бухгалтеру у ситуації, коли працівник захворів у відпустці. Ви довідаєтеся, як документально оформити такий випадок і правильно його оплатити.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі