№37

Бухгалтер 911, вересень, 2015/№37 Інші номери журналу ›
  • «А ви теж кажіть!..»: про зростання мінімальних гарантій з 1 вересня Одна з найбільш обговорюваних новин сьогодні — підвищення мінзарплати і прожитмінімуму з 1 вересня. Про це багато говорять у пресі, але на законодавчому рівні нічого не змінилося. У чому справа?
  • ЕЦП бухгалтера без нього самого (відпустка, декрет тощо) Головний бухгалтер — друга особа на підприємстві. Тому не дивно, що його звільнення або тимчасова відсутність — ціла проблема для підприємства. Як підписувати звітність у цьому випадку, чи можна використати ЕЦП головного бухгалтера в період його відсутності? На ці запитання відповімо в сьогоднішній статті.
  • Санкції за готівку: як зараз У цьому матеріалі ми нагадаємо вам про штрафні санкції, які застосовують за порушення норм з регулювання обігу готівкових коштів (у нацвалюті). При цьому представимо вашій увазі всі види штрафів, передбачені Указом № 436/95*, відкинувши ті, які на сьогодні фактично не можуть бути застосовані.
  • Оплачуємо «святково-вихідну» працю Працювати у свій законний вихідний день мало кому подобається. А вже як «радіє» бухгалтер, коли до нього на стіл потрапляє наказ про компенсацію за роботу у вихідний або святковий день! У чому відмінності «вихідного» і «святкового» виходу на роботу? Як їх оплатити? А якщо працівник бажає взяти відгул, що буде з оплатою? Працівник отримує не лише оклад — йому встановлені доплати та надбавки: чи не втратить він їх при виході на роботу у вихідний (святковий) день? Запитання, запитання, запитання. Не переймайтеся! Усі відповіді ви знайдете у статті.
  • «Після вихідних»: відшкодуванню транспортних витрат бути Відрядження позаду... Попереду вихідні або свята? Чом би не залишитися в іншому місті: прогулятися чи побачитися з друзями? Ідея хороша, але, реалізувавши її, можна було залишитися без відшкодування витрат на зворотний квиток. Настала пора змінити цю несправедливість.
  • Індивідуальна податкова консультація: «слали і слатимуть»? «Відповідайте хорошим французьким словом — адью!» Так уже складається практика, що часто в індивідуальних податкових консультаціях (ІПК) податківці обмежуються цитуванням законодавства — тим, що, загалом, і так зрозуміло. Чи мають право платники вимагати більшого? Що повинна містити ІПК? Саме цим питанням і присвячено нашу статтю.
  • Калейдоскоп запитань з бюджетного відшкодування ПДВ Реагуємо на прохання читачів написати статтю з бюджетного відшкодування ПДВ. У ній публікуємо відповіді на запитання, які ви ставили на сайті.
  • Чи бути податковому кредиту за тимчасовою МД? У деяких випадках товари можуть увозитися на територію України з оформленням у спрощеному порядку. Зокрема, з використанням тимчасової митної декларації. Однак майже відразу виникає запитання: чи надає вона право на відображення податкового кредиту? На це запитання нещодавно відповів ВСУ, причому, на жаль, відповідь є невтішною.
  • «Мільйонні» РРО-перевірки ППЄПів: не такий страшний чорт? Увесь поточний рік для ППЄПів можна по праву назвати «роком РРО». Запитання про те, чи застосовувати його єдиноподатнику, не сходило з перших шпальт нашого видання до середини літа. Так, зараз з ним начебто розібралися: ті, у кого річний оборот менше 1 млн грн., можуть працювати без РРО*. Але багато хто побоюється: чи не будуть податківці звірствувати, перевіряючи той самий славнозвісний «1 млн»? Що ж, уже з’явився перший проект «мільйонних» перевірок. Давайте поглянемо, чи так усе страшно.
  • ФОП виплачує мобілізованому середній заробіток: чи є компенсація? Запитання, що міститься в заголовку статті, є далеко не пустим. Річ у тім, що підприємцям таку компенсацію не надають (через те, що їх не назвали в ст. 119 КЗпП). Водночас, як виявилося, суди дивляться на цю ситуацію інакше.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі