№14

Бухгалтер 911, квітень, 2016/№14 Інші номери журналу ›
  • Якщо в податковій накладній помилка: лікнеп з виправлення Ви зареєстрували податкову накладну і раптом виявили, що в неї закралася прикра помилка. Як її виправити і коли продавець повинен показати податкові зобов’язання, а покупець має право відобразити податковий кредит за такою накладною? Розберемося в сьогоднішній статті.
  • Індексація доходів: «пробіжка» по індекс-механізму Воістину невичерпна тема — тема індексації доходів. Окремі запитання ми «знімаємо» постійно, але їм усе одно немає кінця. Тому сьогодні ще раз освіжимо в пам’яті основні правила індексації з урахуванням останніх новин: як визначити базовий місяць і провести порівняльні розрахунки, які існують особливості розрахунку коефіцієнта індексації та інші моменти індексацій.
  • Підприємці та «всестрахуюча» ставка ЄСВ 22 %: нюанси отримання допомоги «Новорічні зміни», внесені до Закону про ЄСВ нашими законотворцями, несподівано зробили усіх підприємців застрахованими за всіма чотирма видами загальнообов’язкового державного соцстрахування. А це надає їм право, зокрема, на отримання допомоги з ФСС. Як підприємцю отримати лікарняні та декретні? У якому розмірі вони будуть виплачені? Відповіді на ці запитання — у нашій статті.
  • Не заповнено ряд. 18.1 ПДВ-декларації: що робити? Ситуація... У декларації з ПДВ через неуважність не заповнили ряд. 18.1. У результаті сума ПЗ за декларацією не списалася з електронного ПДВ-рахунка до бюджету. Тепер інспектор зазначає: потрібно подати УР, нарахувати «самоштраф» у розмірі 3 % і сплатити ще раз суму, зазначену за ряд. 18, але вже безпосередньо до бюджету. Що робити? Грошей на повторну сплату ПДВ немає.
  • «Дешевий» експорт: ВАСУ проти «грабіжницької» ставки ПДВ 20 % Що сталося? ВАСУ визнав незаконним застосування при експорті ставки 20 % до суми перевищення мінімальної бази ПДВ над договірною вартістю. Подробиці — далі.
  • Малоцінка не входить до складу основних засобів: позитив від ДФСУ Податкове визначення основних засобів (ОЗ) дає чітко зрозуміти, що малоцінні необоротні матеріальні активи (МНМА) до складу «податкових» ОЗ не належать. Але місцями ПКУ це сам же і ставить під сумнів. Плюс Мінфін при розробці декларації з податку на прибуток підприємств зайняв невигідну для платників податків позицію. Але не так давно все на свої місця розставила... ДФСУ. Про це й поговоримо.
  • «Трійка» запитань щодо прибуткової декларації На продовження теми подання квартальної звітності з податку на прибуток* (ПНП) пропонуємо вашій увазі матеріал, покликаний вирішити питання користувачів бухпорталу buhgalter911.com, пов’язані з таким поданням.
  • «Прибуткові» помилки — 2015: чи нараховувати «самоштраф»? Штрафне звільнення для платників податку на прибуток підприємств (ПНП), передбачене п. 31 підрозд. 10 розд. ХХ ПКУ*, здавалося б, уже «на заслуженому відпочинку». Адже стосується воно звітності за періоди 2015 року. Але чи можна сподіватися на нього зараз, якщо в даних такої звітності платник виявив помилку(и) і бажає самостійно її (їх) виправити? Пропонуємо розібратися в ситуації.
  • Головоломки з акцизними накладними Запитання, пов’язані з паливним акцизом, від користувачів бухгалтерського порталу buhgalter911.com (та й не тільки від них) сиплються «як із рога достатку». У цьому матеріалі постараємося зняти ті з них, що стосуються складання акцизних накладних (далі — АН) у розповсюджених, але не зовсім стандартних випадках.
  • ПДВ при імпорті товарів та послуг У сьогоднішній статті нагадаємо, як правильно визначити об’єкт та базу обкладення ПДВ, нарахувати податковий кредит і податкові зобов’язання при імпорті товарів та послуг.
  • Паливо за талонами: розбираємося в податках У продавців палива з 1 квітня з’явився неабиякий клопіт. По-перше, ставка «роздрібного» акцизу, який у будь-якому разі доведеться сплачувати, з цієї дати істотно зросла і становить уже 1,268414364 грн.* за літр. По-друге, з 1 квітня в повноцінному режимі запрацювала СЕАРП, унаслідок чого може виявитися, що на додачу до «роздрібного» доведеться сплачувати ще й паливний акциз...
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі