№51

Бухгалтер 911, грудень, 2016/№51 Інші номери журналу ›
  • Утікаємо від ЄСВ — ліквідовуємо «сплячого» підприємця Ми вже писали про «сюрпризи», які законодавці традиційно готують під ялинку платникам податків. Один з них зовсім не веселий — зобов’язалівка в частині сплати ЄСВ підприємцями на загальній системі за «збиткові/нульові» місяці. З урахуванням того, що «сплячих» підприємців хоч греблю гати, поспішаємо розібратися в нюансах цього нововведення. У тому числі — як «ухилитися» від сплати ЄСВ-2017.
  • «Перехідний» лікарняний: а що з додатковою базою з ЄСВ? Працівник захворів. На кінець звітного місяця листок непрацездатності не закрито (працівник продовжує хворіти). Чи потрібно у звітному місяці проводити донарахування ЄСВ до мінзарплати?
  • Кібератака на Держказначейство: розгрібаємо наслідки З чим тільки не доводиться стикатися бухгалтеру в повсякденній роботі. Ну як, наприклад, можна передбачити, що на мережеве обладнання Держказначейства буде здійснено професійну атаку хакерів №У№?! Та ще така, що в результаті повноцінно не проводитимуться податкові платежі й не зараховуватимуться кошти на електронний ПДВ-рахунок. Наслідки такого «збою» досі не зрозумілі. Про це сьогодні й поговоримо.
  • Нові форми первинки щодо основних засобів: перші враження Зовсім недавно Мінфін затвердив нові форми первинних документів з обліку основних засобів для суб’єктів держсектора. Йдеться про наказ № 818*, який набрав чинності з 04.11.2016 р. Ним затверджені: типові форми обліку та списання основних засобів суб’єктами держсектора; Порядок складання типових форм з обліку та списання основних засобів суб’єктами держсектора (далі — Порядок № 818). Що це означає для госпрозрахункових підприємств?
  • Практикум: річний перерахунок ПДФО Працівниці протягом 2016 року нарахували «перехідні» відпускні та лікарняні. Крім того, в жовтні їй донарахували суму індексації за минулі місяці цього року. Як такі виплати врахувати під час проведення річного перерахунку? Як результати перерахунку відобразити у ф. № 1ДФ?
  • Новорічні подарунки дітям: як обліковувати диво Ви вірите в чудеса? Візьміть приклад з діток. Помічали, як вони з року в рік пишуть листи святому Миколаю та Дідові Морозу? Навіщо? Щоб ті виконали їх найзаповітніші бажання. Ну і, звичайно, подарували щось! Батьки, безперечно, — найголовніші «творці» чудес! Але до них запросто можуть приєднатися і роботодавці батьків. Ми теж не залишимося осторонь — розповімо, як і подарунки надати, і на податках заощадити. Роботодавці, ласкаво просимо до казки!
  • Алкогольні мінціни: ваші запитання — наші відповіді Перше знайомство з підвищенням цін на алкогольні напої, не дали відповідей на усі можливі запитання на цю тему. Не біда! Давайте розглянемо їх зараз і знайдемо потрібні відповіді.
  • Платіжка на ПДФО та військзбір: заповнюємо правильно Підприємець орендує приміщення у громадянина. Щомісяця виплачує йому орендну плату за вирахуванням ПДФО та військзбору. Як правильно заповнити поле «Призначення платежу» у платіжці на перерахування цих податків? Як правильно заповнити Звіт за формою № 1ДФ?
  • Проценти за кредитом погашає поручитель: як обліковувати? Як підприємству відобразити у бухгалтерському обліку нарахування та сплату процентів за банківським кредитом? Які первинні документи повинне мати підприємство, якщо винагороду за користування кредитом сплатило банку не воно, а поручитель (згідно з договором поруки між банком та поручителем)? До вашої уваги — відповіді на ці, а також пов’язані з ними запитання.
  • Чи подавати Д7 при заповнених рядках 4.1 і 4.2 ПДВ-декларації? Ситуація: ми відобразили у ряд. 4.1 декларації з ПДВ зобов’язання у зв’язку з використанням товарів у негосподарській діяльності. Оскільки цей рядок потребує розшифровки в додатках Д7 і Д5, поквапилися й подали разом з декларацією додаток Д7. Тепер хотіли б його позбутися, подавши уточнюючий розрахунок, у якому суму ряд. 4.1 плануємо перенести до ряд. 1.1. Як бути у цьому разі з додатком Д7: просто його не подавати?
  • Не «б’ють» залишки за розрахунками з бюджетом Ситуація: ми виявили, що залишки за розрахунками з бюджетом (641) не відповідають дійсності. А саме: є багато податкових накладних, які з різних причин не відображено в декларації (помилкові, не зареєстровані або просто непотрібні) і значаться як «неотримані». Крім того, є залишки за Дт з «комунального податку», при цьому за звіркою з податківцями переплати немає. Як учинити з цими сумами?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі