№8

Бухгалтер 911, лютий, 2016/№8 Інші номери журналу ›
  • Уточнюючий розрахунок до декларації з ПДВ за новою формою Якщо ви припустилися помилки в декларації з ПДВ, то пам’ятайте, що виправляти її доведеться вже новим УР, форму якого затверджено наказом № 21*. І тут виникає вже знайома нам проблема: рядки нового УР не відповідають рядкам колишньої форми декларації. Як підібрати найбільш відповідний рядок у новому УР для виправлення старих помилок, розповімо в сьогоднішній статті.
  • Витрати: «реанімуємо», документуємо та обліковуємо правильно Невідображення витрат у минулих звітних періодах є явищем поширеним, що підтверджують, зокрема, численні коментарі користувачів бухпорталу buhgalter911.com. Сьогодні розглянемо різні ситуації та способи їх вирішення. Принагідно розглянемо і важливі нюанси складання первинних документів у разі, коли послуги надають протягом тривалого періоду часу.
  • «1ДФ-штрафи»: ви запитували на «гарячій лінії» На жаль, але тема «1ДФ-штрафів» залишається популярною серед бухгалтерів. Причина — неможливість уникнути покарання за окремі помилки у формі № 1ДФ. Звичайно, такий стан справ спонукає податкових агентів не виправляти помилки, а приховувати їх. Чи виправдано це? Коли краще виправитися, а не вичікувати? За які помилки можна не боятися штрафів? Відповіді на ці та інші популярні «штрафні» запитання стосовно Податкового розрахунку, що надійшли на «гарячу лінію», ви знайдете в цій статті.
  • Резерв відпусток: гарячі відповіді Нещодавно ми з вами розглядали порядок створення та використання резерву відпусток, а також інвентаризації його залишку на кінець року. Однак, судячи з кількості дзвінків, які щодня надходять від наших читачів на «гарячу лінію» редакції, ця тема, як і раніше, залишається «хітом сезону». Щоб задовольнити інтерес до неї, ми підготували відповіді на найзлободенніші «резервно-відпускні» запитання.
  • Виплачуємо дивіденди: що врахувати? Виплата дивідендів — це тема, яка є особливо популярною на початку року. Але якщо для власника корпоративних прав дивіденди є приємним доповненням до його річного доходу, то для бухгалтера — причиною для додаткової роботи та роздумів. Ця стаття допоможе вам розібратися з виплатою дивідендів від «А» до «Я».
  • Лікарняні: є про що поговорити
  • Якщо єдиноподатник хворів / перебував у відпустці: як скористатися правом не сплачувати єдиний податок Чи має право підприємець групи 1 або 2 не сплачувати єдиний податок за період тимчасової непрацездатності, яка тривала більше місяця, якщо у звітному році він уже користувався звільненням від сплати єдиного податку за період відпустки?
  • Вихідне перенесення, або Сплата пізніше «Це звідки випливає»? Дійсно, у ПКУ немає жодного слова про перенесення строків сплати податків. І податкова mini-реформа в цьому плані нічого нового також не додала. Це відлуння минулорічної «зміни світогляду» ДФСУ. Для тих, хто проґавив цей момент, — сьогоднішня замітка.
  • Що робити, якщо підприємець втратив первинні документи Під час переїзду ФОП (загальна система з ПДВ) загубив усю первинку, і на додаток — Книгу обліку доходів і витрат (Книгу ОДВ). Тут будь-хто почне перейматися: як відновити документи? Чим усе це загрожує? Давайте в цьому розберемося.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі