№11

Бухгалтер 911, березень, 2016/№11 Інші номери журналу ›
  • Помилково складена ПН: калейдоскоп наслідків Ситуація, коли після реєстрації податкової накладної (ПН) раптом виявляється, що така ПН складена двічі на одну й ту саму операцію або не на ту дату — досить-таки буденна. Які наслідки спричиняє така помилка та як її виправити — розповімо в сьогоднішній статті.
  • Строковий трудовий договір: укладаємо/розриваємо Строкові трудові договори привабливі для роботодавця, адже вони дозволяють тримати працівника «в тонусі». Але чи завжди виправдане їх укладення? Скільки разів такий договір можна переукладати? Давайте розбиратися.
  • Бюджетне ПДВ-відшкодування по-новому: перше наближення З 1 лютого запрацювали нові правила бюджетного відшкодування (БВ) ПДВ. Зокрема, БВ тепер здійснюється за двома окремими реєстрами. Про нинішні правила декларування та отримання БВ розповімо в сьогоднішній статті.
  • Нова РРО-нормативка (наказ № 13): форма розрахункових документів і не тільки «Свіжоспеченим» наказом № 13* Мінфін затвердив форми розрахункових документів, Звіту за формою № ЗВР-1; Інструкцію щодо його заповнення, а також Порядок подання звітності, пов’язаної з використанням книг обліку розрахункових операцій (далі — КОРО) (розрахункових книжок (далі — РК)). З усім цим добром детальніше розбиратимемося в нашій статті.
  • Нові форми алкогольно-тютюнової звітності, у тому числі і для роздрібної торгівлі Буквально днями з’явилася інформація про те, що Мінфін затвердив нові форми звітів про обсяги виробництва та обороту спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів. І що найважливіше — відповідні форми звітності затверджено і для роздрібної торгівлі. Подробиці — далі.
  • От послали, так послали… підвищувати кваліфікацію Приводом для написання цієї статті став дзвінок нашого читача на «гарячу лінію» з ось таким цікавим набором запитань.
  • Поновлений! Зроби ласку — поверни вихідну допомогу та компенсацію Працівника було звільнено у зв’язку зі скороченням штату. При звільненні йому виплатили вихідну допомогу та компенсацію за невикористані дні щорічної відпустки. Вважаючи, що його скоротили незаконно, працівник звернувся до суду. Суд виніс рішення про його поновлення на роботі на колишній посаді з дня, наступного за днем звільнення, з виплатою середнього заробітку за час вимушеного прогулу. Чи можна врахувати при виплаті такого середнього заробітку суми вихідної допомоги та компенсації, які працівник отримав у день звільнення? Чи він мусить їх повернути?
  • Облік комп’ютерного «заліза»: разом чи окремо? Ця тема завжди користувалася популярністю, підтвердження чому знаходимо на форумі buhgalter911.com. Зараз його користувачів турбують питання застосування 6-тисячного критерію для віднесення активів до складу ОЗ з одночасним збереженням згадки «старого» 2,5-тисячного кордону для комп’ютерної техніки в п.п. 138.3.3 ПКУ. Про це і не тільки — у нашій статті.
  • СЕАРП: вникаємо в деталі Рідко який номер нашого журналу цього року обходиться без обговорення того чи іншого аспекту системи електронного адміністрування реалізації палива (далі — СЕАРП). У цій статті намагатимемося розібратися, як побудована ця система і що потрібно від основних її користувачів — суб’єктів, якы займаються реалізацією палива. При цьому спиратися будемо не тільки на ПКУ, а й на затверджений КМУ і вже чинний Порядок.
  • Індексуємо зарплату за березень 2016 року Як розрахувати коефіцієнти індексації для грошових доходів за березень 2016 року, враховуючи появу нового порога індексації 103 %? Як нарахувати зарплатну індексацію працівникам, прийнятим на роботу в березні-2016? Відповіді на ці запитання ви знайдете в цій статті.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі