№39

Бухгалтер 911, вересень, 2016/№39 Інші номери журналу ›
  • Первинка при оренді: сучасні тенденції У сьогоднішній статті пропонуємо обговорити лист Мінфіну від 30.05.2016 р. № 31-11410-09-10/15182. Присвячений він питанню, актуальному для багатьох суб’єктів господарювання: якими первинними документами оформляти орендні відносини? Найголовніше! Мінфін у ньому роз’яснив, чи потрібно на оренду щомісячно складати акти виконаних робіт (послуг).
  • Повернення переплат: сувора реальність з надією на світле майбутнє Якщо платнику вчасно не повернули помилково та/або надміру сплачені кошти, то такі суми вважаються бюджетною заборгованістю. З нарахуванням на неї пені. Таке світле майбутнє, яке (якщо пощастить) чекає на нас з вами у... 2019 році. Нині ж поговоримо про сучасні реалії питання, а вони не такі вже й райдужні...
  • «Перехідні» відпускні відобразили в одному рядку: виправляємо помилку в ЄСВ-звіті Не помиляється той, хто нічого не робить. Бухгалтери... роблять. Причому часто — в авральному порядку. Тому уберегтися від помилок у них виходить не завжди. Але не біда. Адже все можна виправити!
  • Розрахунок коригування: ваші запитання — наші відповіді Як свідчать ваші запитання, тема заповнення розрахунку коригування до податкової накладної, як і раніше, на піку популярності. Народний хіт. Тому сьогодні пропонуємо чергову добірку запитань-відповідей на цю тему.
  • Прив’язка ціни до інвалюти: як коригувати ПДВ Ситуація. Підприємство реалізує товар на таких умовах: часткова оплата (40 %), відвантаження (100 %) та оплата решти товару. У договорі передбачено, що оплата здійснюється у гривнях виходячи з еквіваленту вартості товару в доларах США за курсом на дату платежу. Як правильно коригувати податкові зобов’язання з ПДВ у цьому випадку?
  • До вас перевірка з Держпраці? — Готуйтеся, роботодавці! «Попереджений — означає озброєний!» У цій статті ми озброїмо вас знаннями щодо проведення планової перевірки Державною службою України з питань праці. Що це за «звір» такий, для чого робить нам свої візити, в яких межах повинен тримати себе?
  • Місцезнаходження юрособи: про що краще знати заздалегідь З місцезнаходженням юрособи пов’язана низка нюансів. Минулого року ми згадували його переважно у зв’язку із злощасним «9-м станом», не залишивши без уваги і деякі інші злободенні питання.
  • Ремонтуємо власне приміщення: що в обліку «Ремонт затіяли? — Маленький розгардіяш.» Ситуація. Підприємство провело ремонт власного офісного приміщення: встановило нові пластикові вікна і підремонтувало дах. Як відобразити витрати на такий ремонт у податковому та бухгалтерському обліку?
  • Як обліковувати «автоцивілку» Вже досить давно в нашій країні діє правило обов’язкового страхування відповідальності власників наземних транспортних засобів (далі за текстом — ОСАЦВ). Оскільки автомобіль є практично на кожному підприємстві, то питання обліку «автоцивілки» — досить поширене і актуальне. Давайте подивимося, у чому полягають особливості ОСАЦВ як виду страхування та як воно відображається в обліку.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі