№49

Бухгалтер 911, листопад, 2017/№49 Інші номери журналу ›
  • Зміни до Закону про бухоблік: перехідні запитання щодо фінзвітності Прийняті зміни до Закону про бухоблік* (які, нагадаємо, наберуть чинності з 1 січня 2018 року) викликали немало запитань у наших читачів. Сьогодні наводимо першу порцію відповідей на «найгарячіші» з них.
  • Податкова накладна заблокована: як бути, якщо скасовується постачання Сьогодні розберемо два популярні запитання: (1) як бути, якщо покупець відмовляється від постачання, а податкова накладна на операцію заблокована; (2) що робити, якщо заблокували податкову накладну, виписану помилково?
  • Неповний робочий час: оплата праці Про необхідність установити працівникам з неповним робочим часом індивідуальні норми робочого часу ви вже знаєте з минулого номера нашого журналу. Продовжимо сьогодні тему неповного робочого часу і поговоримо про особливості оплати праці таких працівників.
  • Новини з фронту оскарження блокування: огляд судової практики Час іде... Ще вчора про позицію судів з приводу численних запитань, пов’язаних із блокуванням податкових накладних / розрахунків коригування (далі — ПН і РК відповідно), ми могли тільки здогадуватися. Тепер же дещо починає вимальовуватися. Що саме? Про це читайте в нашій статті.
  • Реєстрація розрахунків коригування: «блокувальний треш» Після чергових удосконалень блокувальних критеріїв податківці поспішили переналаштувати своє програмне забезпечення. І після цього платники зіткнулися із серйозними проблемами, пов’язаними з реєстрацією розрахунків коригування (РК). Причому більшою мірою вони не пов’язані з прийнятими змінами, а виникли з вини податківців.
  • ДФС не відображає дані про реєстрацію/розблокування податкової накладної: вирішуємо проблему нестандартно Проблемами з некоректним/несвоєчасним відображенням даних у Єдиному реєстрі податкових накладних нікого не здивувати. «Підігрівається» це питання ще і «блокувальними» нюансами. У межах статті розглянемо трохи нестандартний варіант виходу із ситуації — подання запиту податківцям згідно із Законом № 2939.
  • Списання вогнегасників: як провернути? На варті пожежної безпеки підприємства свою, часто непомітну, ношу несуть, серед інших засобів протипожежного захисту, вогнегасники. Але вони, на жаль, не вічні. Зараз розберемося з тим, що робити з тими вогнегасниками, що відслужили своє, як це відобразити в обліку і якими ПДВ-наслідками це обернеться.
  • Головоломка із сидром і перрі: назріває рішення КМУ Виділивши в постанові № 957* окремо мінімальні ціни на сидр і перрі, КМУ допустив відразу декілька нестикувань. Для їх усунення зараз розроблений і обговорюється проект постанови КМУ**. Розберемося в ситуації і ми!
  • Єдиний податок групи 4: кому можна? «Сільгосптема» зараз «на хвилі». Багато хто знає, що така спеціальна «сільгоспспрощенка» — група 4 єдиного податку, і намагаються «приміряти» її до своєї діяльності. Саме з нею ми сьогодні і познайомимося. Хто може обрати цю групу? Розкладемо «по поличках»!
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі