№38

Бухгалтер 911, вересень, 2017/№38 Інші номери журналу ›
  • Індексація зарплати: обираємо «базовий» місяць правильно З чого розпочинається зарплатна індексація? Передусім потрібно правильно визначити «базовий» місяць. Про особливості його вибору і розповімо в цій статті.
  • Первинний документ «спізнюється»: як і коли відображати його в обліку Напевно, кожен бухгалтер стикався з проблемою первинки, що запізнювалася, або її датуванням не тим періодом. У якому періоді тоді відображати доходи і витрати? І яких наслідків варто чекати, якщо доходи і витрати відображені не у своєму «рідному» періоді? Про це і йтиметься в сьогоднішній статті.
  • Оновлена форма № 20-ОПП: правила заповнення і подання Усі суб’єкти господарювання (юрособи і фізособи) зобов’язані повідомляти ДФС про виникнення або зміну даних за об’єктами оподаткування за ф. № 20-ОПП. Навесні цього року форма повідомлення і порядок його подання істотно змінилися*. Керуючись останніми роз’ясненнями податківців, розглянемо особливості заповнення і подання повідомлення.
  • Найменування юрособи вказане «навпаки»: чи дійсна первинка? Бухгалтер попросив покупця переробити акт виконаних робіт, аргументуючи це тим, що найменування їх підприємства написане неправильно. Ми вказали спочатку найменування підприємства, а потім — організаційно-правову форму, а потрібно навпаки. Наскільки це істотно і чи потрібно переробляти акт?
  • «Електронний кабінет»: «покращення» в дорозі З 01.09.2017 р. набув чинності Порядок № 637. Але результат ми повинні відчути з 01.01.2018 р. Це дата, коли «з іскри займеться полум’я», коли на базі того, що функціонує зараз «у дослідницькій експлуатації», сервісу «Електронний кабінет платника» податків податківці запустять інформаційно-телекомунікаційну систему «Електронний кабінет», повністю «синхронізовану» з вимогами ПКУ.
  • «Хто там?», або БезПЕЧАТний документ Ситуація. Наше підприємство виставило замовникам акт виконаних робіт. Вони надіслали наш примірник тільки з підписом. А печатку не поставили, посилаючись на те, що вона зараз не обов’язкова. Приймати такий документ чи ні?
  • Індексація зарплати за вересень 2017 року Знову індексація. Цього разу за вересень. «Готові» коефіцієнти індексації і суми поточної індексації — вам на допомогу.
  • Помилково подали декларацію: що робити? Від помилок не застрахований ніхто. Наприклад, може статися так, що декларація буде подана не за той звітний період або не в той податковий орган. Що робити в цій ситуації? Головне — не панікувати.
  • Вихідна допомога чорнобильцю: (3 + 1) чи тільки 3? Працівник є особою, яка постраждала внаслідок Чорнобильської катастрофи, віднесеною до 1 категорії. 4 жовтня 2017 року він буде звільнений у зв’язку зі скороченням штату (п. 1 ч. 1 ст. 40 КЗпП). У якій сумі слід виплатити йому вихідну допомогу при звільненні?
  • Амортизація автомобіля в підприємця: «перший млинець — грудкою» З нового року підприємці, усупереч багаторічним сподіванням податківців, усе-таки отримали довгоочікуване право на амортизацію. Але фіскали не здаються. У своїх роз’ясненнях вони примудряються звузити і без того невелику кількість основних засобів, які підприємцеві дозволено амортизувати. Сподіватимемося, що з часом їх думка зміниться. Ну а поки що давайте розберемося з тим, що є...
  • Як правильно відобразити повернення в Книзі обліку підприємця-загальносистемника Сьогодні ми поговоримо про те, як загальносистемнику відображати в Книзі обліку доходів і витрат усілякі повернення: товару, авансу або помилково отриманих грошей. Приєднуйтеся!
  • «На пенсію переходжу!»: підприємницький клопіт У 2017 році підприємець-загальносистемник став пенсіонером, але при цьому продовжує свою діяльність. Чи потрібно якось повідомляти податківців про новонабутий статус пенсіонера? І коли подавати форму № Д5 з типом «Призначення пенсії»? І взагалі, у які строки подавати декларацію про доходи і форму № Д5 за 2017 рік?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі