№24

Бухгалтер 911, червень, 2018/№24 Інші номери журналу ›
  • Положення про касові операції: «революція» триває Перший день літа ознаменувався несподіваним, як грім серед ясного неба, набранням чинності Змінами до Положення про ведення касових операцій у нацвалюті в Україні на початку цього року. Хоча про проект змін було відомо давно, їх не було так довго, що про них уже встигли забути. І тут… У чому ж суть змін? Зізнаємося, на деякі моменти регулятор змусив поглянути «під новим кутом». Давайте ж розберемося!
  • «Бути чи не бути» … підприємству без директора На підприємстві залишився один директор — він же єдиний засновник. Чи можна йому не нараховувати зарплату, якщо підприємство практично припинило свою діяльність?
  • Робота над помилками, або Як і скільки можна «черкати» в лікарняному листі Листок непрацездатності або, як ми звикли його називати, лікарняний лист, — багатофункціональний документ. По-перше, він медичний, оскільки «доводить» тимчасову непрацездатність працівника (хвороба дитини, вагітність і пологи). По-друге — фінансовий, оскільки на його основі працівникові призначаються і виплачуються лікарняні. Тобто до питань правильного заповнен­ня цього документа необхідно проявляти максимальну увагу. Ну а якщо раптом помилка? Зрозуміло, що потрібно виправляти. Поговоримо про те, як і хто це повинен робити.
  • Строки реєстрації «зменшуючих» РК: що радять фіскали Фіскали в ІПК ДФСУ від 21.05.2018 р. № 2231/6/99-99-15-03-02-15/ІПК висловили свою думку щодо змінених з 1 січня 2018 року строків реєстрації «зменшуючих» розрахунків коригування (РК). Щоб уникнути помилок при складанні податкової звітності і непорозумінь при розрахунку показника ∑Перевищ, вони рекомендують реєструвати «зменшуючі» РК, враховуючи старі строки реєстрації, встановлені абз. 15-16 п. 201.10 ПКУ. Розберемося детальніше із цими «рекомендаціями».
  • Нові ПДВ-декларація, ПН/РК — «з коли»? Про те, що форми ПДВ-звіт­ності оновили, ми вже розповідали*. Але починаючи з якого звітного періоду потрібно подавати оновлену ПДВ-звітність? Відповідь на це запитання нібито очевидна. Виходячи з вимог п. 46.6 ПКУ та дати набрання чинності наказом, яким були внесені зміни у форми звітності, — починаючи зі звітності за червень 2018 року. Але в таких питаннях платники звикли озиратися ще й на думку податківців. Фіскали якраз надали свої роз’яснення щодо цього.
  • «Столиця» про «№ з/п» у касових ордерах Це вже навіть і не смішно… З моменту набрання чинності новим Положенням про ведення касових операцій у національній валюті в Україні* минуло вже більше п’яти місяців, а ДФСУ й підлеглі їй головні управління, як хочуть, так і граються реквізитом «№ з/п» касових ордерів. Що із цього приводу думають столичні податківці? І, головне, чи відповідає така їх думка «букві» Положення? Давайте поглянемо.
  • Виплата після звільнення Ситуація. Підприємство в січні 2018 року при проведенні остаточного розрахунку з працівником, що звільняється, помилково не нарахувало йому суму індексації зарплати. Помилку виявили і виправили в червні (індексацію нарахували і виплатили працівникові). Чи потрібно в цьому випадку подавати уточнюючий Податковий розрахунок за 1 квартал із сумою індексації? З якою ознакою доходу відображати таку виплату у формі № 1ДФ? Зараз усе з’ясуємо.
  • Нові-старі вимоги до роботи за комп’ютером Уявляти роботу офісного працівника без комп’ютера — усе одно, що фантазувати. Цей електронний помічник міцно укорінився в нашій трудовій діяль­ності. Але всім нам знайомі викликані ним неприємні відчуття після напруженого робочого дня. Захистити здоров’я тих, хто працює за комп’ютерами, покликані Вимоги № 207, які набрали чинності 18.05.2018 р. Про них сьогодні й поговоримо.
  • Завершилась АТО, а з пільговими правилами що? 30.04.2018 р. широкомасштабна антитерористична операція (АТО) завершилася і почалася операція Об’єднаних сил із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях (ООС). У зв’язку із цим зрозуміле виникнення запитань, пов’язаних з долею пільгових правил (у тому числі в частині оподаткування), дія яких поки що обмежується завершенням АТО. Внесемо ясність!
  • Нерухомподаток для фізосіб: час податкових повідомлень-рішень До 1 липня контролюючі органи зобов’язані впоратися зі своїм обов’язком направити повідомлення-рішення про сплату сум податку. Відповідно настав час розібратися з нюансами в частині нерухомподатку для фізосіб і… копити гроші на сплату податку.
  • Індексуємо зарплату за червень 2018 року Знову індексація. Цього разу за червень. «Готові» коефіцієнти індексації і суми поточної індексації вам на допомогу.
  • Як підприємцеві облікувати безвідсоткову позику від юрособи Так, «жартувати і займати гроші потрібно несподівано». Але краще це робити, заздалегідь довідавшись про «паперово-облікові» аспекти. З чим ми вам сьогодні й допоможемо.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі