№26

Бухгалтер 911, червень, 2018/№26 Інші номери журналу ›
  • Готівкові обмеження: що криється за простими нормами? «Уточнено порядок здійснення розрахунків готівкою в розмірі до 50 тис. грн. фізичних осіб із суб’єктами господарювання» — такою лаконічною фразою НБУ охарактеризував недавні зміни в Положенні № 148. Це стало приводом укотре повернутися до цієї теми, заразом спробувавши розгадати ці уточнення.
  • Повернення й обмін товару: правила обліку Ситуації, коли з якихось причин відбувається повернення товарів, для суб’єктів господарювання не рідкість. У сьогоднішній статті розберемо, як правильно оформити і відобразити в обліку повернення товару. Незважаючи на уявну простоту операції, нюанси тут є. При цьому відразу зазначимо, що в статті йтиметься про повернення в оптовій торгівлі.
  • Відновили зниклий документ: що в обліку та звітності? Ситуація: «Була перевірка, за її результатами податкова зняла з витрат n-ну суму, оскільки був відсутній первинний документ — акт. На сьогодні ми отримали від контрагента дублікат зник­лого документа. І тут же з’явилися запитання, відповіді на які можуть бути корисними багатьом з вас, шановані читачі.
  • Новий Закон про ТОВ: згода на значний правочин Ось і запрацював новий Закон про ТОВ*. У керівників, бухгалтерів та юристів уже виникла маса пов’язаних із ним запитань. У їх числі запитання про погодження загальними зборами ТОВ значних правочинів: зокрема, що може бути, якщо на момент перевірки такого погодження щодо вже здійсненого правочину немає, і як мінімізувати ризики для ТОВ щодо її застосування?
  • Новий сервіс в Електронному кабінеті: дізнайся історію податкової накладної Останні два роки платникам ПДВ було не нудно, особливо тим, кому довелося заповнювати розрахунок коригувань (РК). Податківці постійно тримали їх у напруженні, придумуючи щось новеньке і не даючи звикнути до порядку складання таких документів. Як результат — величезна кількість помилок як у податкових накладних, так і в РК. Новий сервіс в Електронному кабінеті (візуалізація повної інформації за податковою накладною з урахуванням усіх зареєстрованих до неї розрахунків коригування) покликаний допомогти вирішити цю проблему.
  • «Житлові» субсидії по-новому Порядок надання субсидій був змінений так, щоб державну підтримку отримували ті, хто «дійсно її потребує». Про які новації тепер потрібно знати і на що звертати увагу, щоб випадково не втратити право на отримання субсидії? Відповіді — у статті.
  • Причини коригування в РК до підсумкових і «самозведених» ПН Епопея з реєстрацією РК триває. У ЗІР з’явилися нові консультації фіскалів. Зокрема, з роз’ясненнями, яку причину коригування зазначати в РК до підсумкових і «самозведених компенсуючих» ПН. Проаналізуємо їх.
  • Касові операції у підприємця: чи є новини? Нещодавно* ми детально розібралися з новим Положенням про ведення касових операцій, але фокусувалися переважно на юрособах. А що ж підприємці? Щодо них традиційно є свої «заморочки». Отже, сьогодні на порядку денному: каса в підприємця і касові новинки. Не пропустіть!
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі