№47

Бухгалтер 911, листопад, 2018/№47 Інші номери журналу ›
  • Змінено критерії — «рятувальники» від блокування ПН Постановою КМУ від 24.10.2018 р. № 936 були внесені зміни до «блокувального» Порядку № 117*. Причому ця постанова вже набрала чинності — з 10.11.2018 р. Що змінилося? Давайте обговоримо це в сьогоднішній статті.
  • Визначаємо назву посади керівника У Національному класифікаторі України «Класифікатор професій ДК 003:2010» (далі — КП) є професійні найменування робіт «Директор (начальник, інший керівник) підприємства» (код КП 1210.1), «Директор (керівник) малого будівельного підприємства» (код КП 1313), «Директор з економіки» (код КП 1231), «Директор комерційний» (код КП 1233). За якими критеріями підприємство належить до малих? Чи може в штатному розписі посада «Директор підприємства» бути зазначена як «Директор»? Чи можна переставляти слова в найменуванні посади, наприклад, «Комерційний директор»?
  • Житлові субсидії: нові правила оформлення та надання Уже стало традицією на початку опалювального сезону вдосконалювати механізм надання субсидій. Ось і в поточному році з 1 жовтня запрацювали нові правила отримання субсидій. На що потрібно звернути увагу і кому знадобляться новації Уряду? Читайте далі.
  • Інвентаризація «відпускного» резерву: вже близько час Новий рік уже не за горами. А отже, саме час провести традиційну інвентаризацію, у тому числі проінвентаризувати залишок резерву відпусток на кінець 2018 року. З нашою статтею ви зробите це легко і просто.
  • Нові типи об’єктів для форми № 20-ОПП Нещодавно ДФСУ на своєму сайті оприлюднила оновлений (станом на 26.10.2018 р.) Довідник типів об’єктів оподаткування, який потрібен для заповнення форми № 20-ОПП. Що робити, якщо ваш об’єкт тепер відповідає іншому коду з Довідника?
  • Суд виніс рішення про реєстрацію заблокованої ПН: коли фіскали її зареєструють? За заблокованою ПН наше підприємство виграло суд. Рішення суду було винесене у листопаді 2018 року. Протягом якого строку податківці повинні зареєструвати податкову накладну? (ПН)?
  • Інвентаризація запасів: відображаємо в обліку Усе на підприємстві хоча б раз на рік потрібно інвентаризувати. Запаси — не виняток. Ідеальна ситуація — це, звісно ж, повна відповідність фактичних залишків цінностей обліковим даним. Але таке буває рідко. Частіше виявляються розбіжності (нестачі, лишки, сумові різниці). Сьогодні ми нагадаємо, як відобразити такі розбіжності в податковому і бухгалтерському обліку.
  • Порушення прав споживачів: штрафні наслідки Відповідальність за порушення у сфері захисту прав споживачів передбачені як для самих суб’єктів господарювання — ст. 23 Закону № 1023. І це ще не весь «список». Познайомимося з «каральними заходами» ближче. Але тільки в теорії, щоб зуміти обійти їх на практиці.
  • Індексуємо зарплату за листопад 2018 року Знову індексація. Цього разу за листопад. «Готові» коефіцієн­ти індексації і суми поточної індексації вам на допомогу.
  • Припиняєте підприємницьку діяльність? Не забудьте про форму № 20-ОПП та про інші нюанси У категорії 119.07 ЗІР податківці розповіли, що потрібно зробити, щоб припинити підприємницьку діяльність. Ми прокоментуємо їх рекомендації та додамо декілька важливих порад.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі