№4

Бухгалтер 911, січень, 2019/№4 Інші номери журналу ›
  • Річна фінзвітність за 2018 рік: що потрібно знати про правила подання Особливістю річної фінзвітності за 2018 рік є те, що підприємства при її поданні повинні керуватися градацією підприємств, установленою Законом про бухоблік. Крім того, у середніх і великих підприємств з’явився обов’язок подавати Звіт про управління. Важливо звернути увагу й на те, кому потрібно проводити аудит фінзвітності за 2018 рік та її оприлюднення. Ці моменти розглянемо в сьогоднішній статті.
  • Якщо ПН несвоєчасно зареєстрована через проблеми на сервері ДФС Чергові збої на сервері ДФС припали якраз на граничні строки реєстрації ПН за другу половину грудня 2018 року і завдали немало неприємностей бухгалтерам. Багато платників ПДВ зіткнулися з тим, що відправлені своєчасно на реєстрацію ПН виявилися фактично зареєстровані несвоєчасно . Цю ситуацію обговоримо в сьогоднішній статті.
  • Земельний податок — 2019: правила обчислення та заповнення декларації Настав строк декларувати (а з часом — і платити) земподаток у 2019 році, тому час проштудіювати порядок його розрахунку та правила звітності. Зрозуміло — для тієї частини платників, які є юрособами. Для фізосіб-підприємців усе йде аналогічно тому, як і для «звичайних» фізосіб — їм цей податок нараховують фіскали (за дуже поодинокими винятками), а тому морочити голову із запов­ненням декларації не потрібно.
  • Звітуємо з орендної плати на 2019 рік У попередній статті цього номера ми говорили про одну зі складових плати за землю — земельний податок. Зараз же йтиметься про іншу частину цього виду податку на майно, а саме орендну плату за земельні ділянки державної та комунальної власності (далі — орендна плата). Зокрема, розповімо, як задекларувати нарахований розмір орендної плати.
  • «Здаємося» з податку на нерухомість Виконати звітний обов’язок з податку на нерухомість юрособи-платники податку зобов’язані не пізніше 19.02.2019 р. Ця стаття присвячена нюансам розрахунку податку та порядку його декларування.
  • Індексуємо зарплату за січень 2019 року Знову індексація. Цього разу за січень. «Готові» коефіцієнти індексації та суми поточної індексації вам на допомогу.
  • Податок на майно («нерухомий», плата за землю): що у ФОП? У частині майнових податків такого виду платника, як фізособа-підприємець, не передбачено. Стосується це як податку на нерухомість, так і плати за землю. Тому в частині розрахунку зобов’язань із цих податків ФОП прирівняні до звичайних фіз­осіб. Але є одне досить важливе «але».
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі