№15

Бухгалтер 911, квітень, 2020/№15 Інші номери журналу ›
  • Карантинні заборони: дві сторони оновленої постанови З 06.04.2020 р. карантинні обмеження, з одного боку, посилили (щодо нас із вами як громадян, а також правил здійснення перевезень), але, з іншого боку, перелік дозволених видів діяльності в черговий раз розширили . Постановою № 255 було викладено у новій редакції. Розглянемо «дві сторони медалі»!
  • «Ще не таке буде…», або Про нові ініціативи законодавців допомогти бізнесу На сайті ВРУ з’явилося доволі багато законопроєктів, які націлені на те, щоб допомогти бізнесу пройти цей непростий період, пов’язаний з карантином. У цій статті звернемо увагу на два законопроєкти — № 3292 і № 3293. Що ж вони передбачають?
  • Майнові податки: уточнення щодо самовиправлення Не встигли ми обговорити тонкощі уточнення із плати за землю та нерухомподатку*, як ВРУ змінила свої задумки в цій частині**. Поспішаємо роз’яснити, що тепер потрібно зробити, щоб скористатися дарованими, але вже наполовину усіченими поблажками.
  • Карантин vs ПН (оскарження блокування, договірні штрафи) Прийняті ВРУ «антивірусні» закони містять норми, які створювалися начебто з добрими намірами, але навряд чи порадують платників. Зокрема, це стосується призупинення перебігу строків за ст. 56 ПКУ в частині процедури адміністративного оскарження. Адже це «призупинення» стосується й строків розгляду скарг податківцями, у тому числі й щодо заблокованих ПН/РК. Розглянемо цей момент детальніше. Крім того, порушимо питання договірної відповідальності за несвоєчасну реєстрацію ПН, яке знову стало актуальним.
  • «Другий пакет» допомоги від законодавця: гнучкий режим, віддаленка, допомога по безробіттю Ви вже знаєте про Закон № 540, який уніс цілу низку змін до ПКУ, КЗпП та інших законодавчих актів. У цій статті поговоримо про ті зміни, які стосуються трудових відносин, а також призначення допомоги по безробіттю.
  • «Другий пакет» допомоги від законодавця: регулювання цін, продовження процесуальних строків Продовжуємо* аналізувати «антивірусний» Закон № 540**. Цей Закон «реінкарнує» на період карантину державне регулювання цін на товари, що мають істотну соціальну значущість. Крім того, Закон передбачає продовження низки процесуальних строків. Розглянемо ці питання детальніше.
  • Торгуємо дистанційно в період карантину: що врахувати? В умовах карантину особливої актуальності набула дистанційна торгівля. Причому багатьом довелося зіткнутися із цим видом торгівлі вперше. Давайте згадаємо, як торгувати на відстані і що при цьому потрібно врахувати.
  • Маски, респіратори, дезінфектори: чи є ПДФО в працівника? Ті суб’єкти господарювання, які продовжують працювати, спантеличені зараз питанням забезпечення працівників засобами захисту (масками, респіраторами, рукавичками, антисептиками). Десь це виконання обов’язкових вимог (обов’язкова умова здійснення торговельної діяльності; перевезення працівника на підприємство тощо), десь роботодавець діє за власною ініціативою. Звісно, виникає запитання: чи не «спливе» в цьому випадку ПДФО/ВЗ з вартості отриманих засобів захисту? Розбираємося.
  • Підключаємося до Електронного кабінету Подання звітності та листування саме через Електронний кабінет (далі — ЕК), як і раніше, не є обов’язковими. Але наразі цей інструмент явно «додав у вазі». Тому зараз короткий екскурс для тих, хто ще не оцінив ЕК.
  • Дезінфектори: виробництво та продаж Карантин різко підвищив попит на різноманітні антисептики та засоби дезінфекції. Бізнес цілком відповідно до законів ринку відреагував на таке підвищення попиту переорієнтацією на виробництво дезінфікуючих засобів. Уже встигли відреагувати і законодавці, які прийняли Закон № 540. Розберемося, які правові аспекти потрібно врахувати тим, хто хоче зайнятися виробництвом засобів, на які зараз такий ажіотажний попит!
  • Індексуємо зарплату за квітень 2020 року До вашої уваги «готові» коефіцієнти індексації і суми поточної індексації за квітень.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі