№34

Бухгалтер 911, серпень, 2020/№34 Інші номери журналу ›
  • 10 «гарячих» запитань про скасування Книг обліку у ФОП Здійснилося! Президент підписав Закон № 786*. Тепер прояснилося: коли вже можна припинити вести Книгу? Що робити зі старими Книгами? Чи повідомляти податківців про відмову від Книги / про бажання її вести? Чи не змусять її вести в електрон­ному кабінеті? І чи може скасування Книг ускладнити життя ФОП? Поїхали!
  • Форма № 1-ОПП vs повідомлення про головбуха У статті розглянемо декілька питань, які виникають доволі часто і стосуються подання форми № 1-ОПП при звільненні бухгалтера. У який строк її потрібно подавати? Чи обов’язково подавати, якщо обов’язки бухгалтера виконуватиме безпосередньо директор підприємства? Чи можна її не подавати, доки не буде прийнятий новий бухгалтер тощо?
  • Путівка: видаємо як належить До редакції надійшло запитання: наше підприємство хоче надати деяким працівникам путівки на оздоровлення (а директорові потрібно оплатити путівку за кордон). Як це все оформити? Що потрібно врахувати? Розбираємося.
  • Як визначити ставку дисконтування для безвідсоткових позик: рекомендації Мінфіну На сайті Мінфіну розміщено інформаційне повідомлення* з рекомендаціями з приводу того, яку ставку дисконтування брати для дисконтування довгострокових заборгованостей підприємствам, які ведуть бух­облік/складають звітність за П(С)БО. У тому числі надано поради щодо того, як визначити ставку дисконтування для безвідсоткових позик**.
  • Карантинна допомога для ФОП: без ПДФО, ВЗ, ЄСВ Під час карантину в деяких ФОП з’явилася можливість отримати дві нові допомоги: допомогу на дітей і допомогу по частковому безробіттю. І відразу ж виникло запитання: чи потрібно сплачувати з них ПДФО і ВЗ? Щодо допомоги на дітей сумнівів не було: ПДФО і ВЗ немає*. А ось щодо карантинної допомоги по частковому безробіттю (КДЧБ) податківці «почали фантазувати». На щастя, вони схаменулися .
  • Трудові перевірки Держпраці: останні зміни Постановою № 617. Що із цього вийшло? Пропонуємо негайно це обговорити!
  • Код УКТ ЗЕД у чеку РРО vs Підсумкові ПН З 01.08.2020 р. у чеку РРО повинні відображатися коди УКТ ЗЕД на всі підакцизні товари. Чи обов’язково у зв’язку із цим виділяти окремо ці категорії товарів у підсумковій (складеній за щоденними підсумками операцій) податковій накладній (ПН)?
  • Переведення боргу / відступлення права вимоги: спрощенка, ПДВ У процесі госпдіяльності доволі часто виникає необхідність замінити в договорі постачання боржника або кредитора. Ідеться про договори відступлення права вимоги боргу і переведення боргу. Пропонуємо розглянути дві ситуації з практики.
  • Якщо не здавали фінзвітність / здавали з помилками У статті розглянемо дві ситуації, які виникли на практиці. Перша стосується «сплячого» підприємства, яке не складало фінзвітність і тепер планує відновити діяльність. Друга — поданої фінзвітності з викривленими показниками, складеної колишнім бухгалтером.
  • Сплачений працівником «дорожній» штраф примушують стягнути: що робити? Непоодинока ситуація: працівник (як фізособа) порушує правила дорожнього руху (переви-щення швидкості), сплачує за це належний штраф, але... згодом його роботодавець отримує вимогу про примусове утримання із заробітку співробітника цього ж штрафу, причому в розмірі більшому, ніж зазначено у квитанції на сплату. Як правильно діяти в такому випадку? Зараз усе розповімо!
  • Календар бухгалтера Вересень-2020
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі