Теми статей
Обрати теми

Перевірки-2020: що рік поточний нам готує?

Товстоп’ят Юрій, податковий експерт
Одне з найважливіших питань, що цікавлять як юросіб, так і фізосіб-підприємців: з якими перевірками можуть до них з’явитися і від яких, навпаки, вони захищені? У тому числі завдяки будь-яким мораторіям, передбаченим законодавством. Традиційно цю тему ми обговорюємо на початку року, адже низка законодавчих норм або набирають чинності з нового року, або ж, навпаки, відходять у небуття.

РРО-мораторій для ФОП: чекаємо... Указом № 7611 було надано доручення КМУ розробити у двотижневий строк і внести на розгляд ВРУ законопроєкт, спрямований на запровадження дворічного мораторію на проведення перевірок фізосіб-підприємців2 щодо дотримання ними порядку застосування РРО.

1 Указ Президента України «Про невідкладні заходи щодо забезпечення сприятливих умов для діяльності фізичних осіб — підприємців» від 17.10.2019 р. № 761/2019.

2 Крім тих, які здійснюють високорентабельні види діяльності з істотними ризиками ухилення від оподаткування.

Але який довгий шлях від законопроєкту до прийнятого Закону, що набрав чинності, ВРУ не втомлюється нам останнім часом демонструвати. На сьогодні Закону немає, відповідно й мораторію такого також поки що немає. З’явиться — обов’язково про нього поговоримо!

Підприємці та юрособи-єдиноподатники (неплатники ПДВ): слабка надія. Саме на таких осіб поширює свою дію Закон № 44483. Чому говоримо, що надія на цей Закон слабка? Для цього є вагомі причини img 1.

3 Закон України «Про особливості здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності щодо фізичних осіб — підприємців та юридичних осіб, які застосовують спрощену систему оподаткування, обліку та звітності» від 23.02.2012 р. № 4448-VI.

По-перше, сподіватися на його захист можуть тільки ті ФОП та юрособи, діяльність яких не віднесена до високого ступеня ризику відповідно до Закону № 8774.

4 Закон України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» від 05.04.2007 р. № 877-V.

Дія цього Закону не поширюється на держконтроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин.

По-друге, приходу трудовиків цей Закон не забороняє. Річ у тому, що ст. 3 Закону визначений перелік органів та видів перевірок, які можуть перевірити (можуть бути проведені) осіб, захищених цим Законом. Так, мають право проводити перевірки:

— органи державного нагляду (контролю), їх посадові особи — планові та позапланові заходи державного нагляду (контролю) за дотриманням (1) санітарного законодавства, (2) законодавства про працю, зайнятість (у тому числі зайнятість та працевлаштуванні інвалідів), (3) законодавства про рекламу щодо реклами про вакансії (прийом на роботу), (4) законодавства про ЗДСС у частині призначення, нарахування та виплати матеріального забезпечення страхових виплат, надання соціальних послуг;

— органи захисту прав споживачів — позапланові перевірки за скаргами споживачів;

— органи ПФУ — планові та позапланові перевірки щодо ФОП і юросіб, діяльність яких віднесена до середнього ступеня ризику. Ступінь ризику, до якого належить той чи інший суб’єкт, при цьому визначають за допомогою Методики № 3425.

5 Методика розроблення критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності та визначається періодичність проведення планових заходів державного нагляду (контролю), затверджена постановою КМУ від 10.05.2018 р. № 342.

По-третє, податківці, які перевіряти захищених цим Законом ФОП і юросіб де-юре не уповноважені, де-факто норми Закону відкрито ігнорують (див. лист ДФСУ від 09.06.2016 р. № 12828/6/99-99-14-03-03-15).

Обґрунтовують вони це тим, що згідно з ч. 1 ст. 1 Закону № 4448 у цьому Законі терміни «державний нагляд (контроль)», «заходи державного нагляду (контролю)» вживаються у значеннях, наведених у Законі № 877 (ср. ). А оскільки, на думку головного податкового відомства, дія цього Закону не поширюється на відносини, що виникають при здійсненні заходів контролю органами ДПС, то й дія Закону № 4448 також не поширюється на заходи податкового контролю, що здійснюються органами ДПС. Така ось позиція img 2.

Насправді ж у ст. 2 Закону № 877 (на якій податківці доходять своїх висновків) говориться тільки про те, що дія цього Закону не поширюється на відносини, що виникають при здійсненні заходів валютного контролю та митного контролю на кордоні.

Останній знаходиться під владою ДМСУ, яка віднедавна функціонує окремо від ДПСУ (а не у складі одного відомства, як було раніше).

А заходи контролю податкові органи повинні проводити згідно з ч. 4 ст. 2 Закону № 877 у встановленому цим Законом порядку з урахуванням особливостей, визначених законами у відповідних сферах та міжнародними договорами. При цьому для податківців обов’язкові до виконання норми Закону, зазначені в ч. 5 ст. 2 Закону № 877.

Утім, самі податківці традиційно мають свою думку із цього приводу.

Далі розглянемо нюанси проведення перевірок у цьому році найнебажанішими візитерами — податківцями та трудовиками. Причому розпочнемо з перших.

Нюанси щодо податківців. При проведенні своїх перевірок вони продовжують керуватися нормами ст. 75 — 86 ПКУ, при цьому не помічаючи нічого, крім Кодексу.

План-графік документальних планових перевірок повинен публікуватися на офіційному вебсайті ДПСУ до 25 грудня року, що передує року, у якому проводитимуться такі документальні планові перевірки (згідно з п. 77.1 ПКУ). Із цим обов’язком ДПСУ впоралася в останній день — 24.12.2019 р., відрапортувавши про зменшення кількості тих, хто перевіряється, на 20 % (порівняно з минулим роком)6.

6 tax.gov.ua/media-tsentr/novini/402512.html

План-графік знайдете на вебпорталі ДПСУ за посиланням: Діяльність / Плани та звіти роботи / План-графік проведення документальних планових перевірок на 2020 рік7.

7 tax.gov.ua/diyalnist-/plani-ta-zviti-roboti-/402509.html

Як і раніше, план-графік складається із 4 розділів. Документальні планові перевірки: (I) платників податків — юридичних осіб; (II) фінансових установ, постійних представництв та представництв нерезидентів; (III) фізичних осіб; (IV) платників податків — юридичних осіб з питань правильності обчислення, повноти та своєчасності сплати ПДФО, військового збору та ЄСВ.

Деякі розділи поділяються на підрозділи та групи.

План-графік наведений у формі 3-х таблиць формату .xlsx.

Щоб дізнатися, чи включили ваше підприємство/ФОП до списку тих, хто перевіряється, потрібно:

1) натиснути одночасно клавіші «Ctrl» і «F» (або в меню «Головна» обрати «Знайти і виділити» → «Знайти»);

2) у спливаючому вікні ввести код ЄДРПОУ або найменування підприємства / П. І. Б. фізособи (для ФОП і самозайнятих осіб);

3) натиснути «знайти далі».

На жаль, як і ДФСУ, реформоване податкове відомство, як показало ІІ півріччя 2019 року, продовжує регулярно змінювати всі складові плану-графіка в довільному порядку img 3, хоча ПКУ цього й не дозволяє. Законопроєктом № 12108 планують внести зміну до цього питання, закріпивши, що зміни до плану-графіка перевірок можуть вноситися не частіше ніж раз на квартал (крім виправлення технічних помилок і змін, пов’язаних зі зміною найменування платника податків).

8 Проєкт Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» від 30.08.2019 р. № 1210.

Утім, про цю й інші зміни говоритимемо, коли на базі цього проєкту нарешті ухвалять-таки Закон.

Трудовики та «місцеві помічники». Переходимо до ще одних перевіряючих, які стали небажаними останніми роками у зв’язку з величезними штрафами, передбаченими ст. 265 КЗпП за порушення законодавства про працю.

Розміри цих штрафів у мінзарплатах не змінилися. А у зв’язку зі зростанням з нового року розміру мінзарплати9 і зовсім зросли.

9 Детальніше про основні показники 2020 року — у статті «Важливі цифри 2020 року: оподаткування доходів фізосіб і соцстрахування» позаминулого номера журналу.

Але це поки що. Тут є привід для деякого оптимізму. На підписі у Президента лежить Закон, який розміри «трудових» штрафів за ст. 265 КЗпП істотно знижує (http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=66611). При цьому щодо більшості штрафів реалізовано правило «виконав припис — уникнув фінсанкції».

Перевірки Держпраці можуть бути різними.

Комплексні заходи. Вони, як і раніше, передбачені розпорядженням № 649-р10 і спрямовані на детінізацію зайнятості та доходів населення. При цьому діяти комплексно під верховенством Держпраці повинні ДПСУ, ПФУ, Нацполіція та інші центральні органи виконавчої влади й місцевого самоврядування.

10 Розпорядження КМУ «Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення» від 05.09.2018 р. № 649-р. Детальніше про нього ви могли прочитати у статті «Ви не чекали, а ми…», або Масстарт комплексних перевірок» (журнал «Бухгалтер 911», 2018, № 41).

При цьому при здійсненні державного нагляду і контролю за дотриманням законодавства про працю та зайнятість населення обов’язковими для органів Держпраці є деякі положення Закону № 877 (перелічені в ч. 5 ст. 2).

Інспекційні відвідування. Але Держпраці цілком може обійтися й без сторонньої допомоги, самостійно проводячи інспекційні відвідування. Щодо їх проведення минулий рік був багатим на події.

Спочатку в судовому порядку було визнано, що Порядок № 29511, який регулював на той момент їх проведення, застосовувати не можна12. Кабмін же, недовго думаючи, затвердив майже аналогічний Порядок № 82313. Під бій курантів (31.12.2019 р.) цей Порядок виклали в новій редакції14. Відповідно у 2020 році при проведенні своїх інспекційних відвідувань трудовики керуються вже зміненим Порядком.

11 Порядок здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю, затверджений постановою КМУ від 26.04.2017 р. № 295.

12 Детальніше про що ви могли прочитати у статті «Коли перевірку Держпраці можна вважати незаконною?» (журнал «Бухгалтер 911», 2019, № 20).

13 Порядок здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю, затверджений постановою КМУ від 21.08.2019 р. № 823. «Зустрічали» його ми статтею «Трудовики повертаються? Новий Порядок трудових перевірок і Ко» («Бухгалтер 911», 2019, № 36).

14 Детальніше про ці зміни ви можете прочитати в окремій статті поточного номера.

Планові перевірки. Зазначені вище інспекційні відвідування є позаплановими контрольними заходами. Водночас Держпраці, як і раніше, уповноважена проводити планові перевірки з окремих питань. Наприклад, з питань охорони праці15.

15 Про покарання, які можуть застосувати за результатами таких перевірок, ви могли прочитати у статті «Порушення законодавства з охорони праці: штрафне питання» (журнал «Бухгалтер 911», 2019, № 50).

Також трудовики можуть перевірити дотримання законодавства у сфері промислової безпеки, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення.

План проведення таких перевірок трудовики оприлюднили на своєму вебсайті16.

16 dsp.gov.ua/plan-zakhodiv-zi-zdiisnennia-derzhavnoho-nahliadu-kontroliu-derzhpratsi-na-2020-rik/

План являє собою, як і у випадку з податківцями, таблицю формату .xlsx. Відповідно й перевірка того, чи включено ваше підприємство/ФОП до списку тих, хто перевіряється, відбувається в аналогічному порядку (див. попередній розділ статті).

До речі, на відміну від податківців, Держпраці у своєму Плані наводить конкретну дату (а не місяць) початку перевірки та її тривалість.

Також, на відміну від податківців, заплановані Держпраці перевірки можна відстежити й на Інспекційному порталі (www.inspections.gov.ua/).

Ринковий нагляд: новий Закон. Через 3 місяці з дня опублікування набере чинності Закон № 36717, який спрямований на зменшення корупційних ризиків у діяльності посадових осіб при здійсненні перевірок, а також на посилення захисту споживачів у разі виявлення на ринку небезпечної нехарчової продукції.

17 Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо зменшення тиску на бізнес з боку органів ринкового нагляду» від 12.12.2019 р. № 367-IX.

Згідно із Законом перевірка характеристик продукції в її виробників здійснюватиметься тільки в разі, якщо є документально підтверджені підстави вважати, що продукція є небезпечною, становить ризик та/або не відповідає встановленим вимогам унаслідок дій або бездіяльності виробника такої продукції.

Цей Закон передбачає відповідальність суб’єктів господарювання у вигляді штрафів за порушення законодавства у сфері ринкового нагляду.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі