№3

Бухгалтер 911, січень, 2020/№3 Інші номери журналу ›
  • Використання банківських рахунків для власних потреб ФОП З 03.01.2020 р. НБУ заборонив підприємцям використовувати кошти з підприємницьких рахунків для особистих потреб. У зв’язку із цим багато звичних розрахунків виявилися під знаком питання. Спробуємо прояснити ситуацію сьогодні.
  • Коли ПСП хоче скористатися батько дитини Право на «дитячу» ПСП мають не лише мами. Батьки теж «у справі». Про те, за яких обставин батько може скористатися ПСП і які документи при цьому можуть знадобитися, розповімо далі.
  • Фінзвітність-2019: готуємося до здавання Зовсім скоро підприємствам доведеться складати і подавати річну фінзвітність за 2019 рік. У цій статті нагадаємо правила подання річної фінзвітності: які форми слід складати і в які строки їх подавати, хто зобов’язаний оприлюднювати свою фінзвітність, а також для кого обов’язковий аудит фінзвітності.
  • Порядок проведення інспекційних відвідувань: що змінилося? Зовсім нещодавно ми говорили про «нову версію» Порядку проведення інспекційних відвідувань, і ось, через 4 місяці, маємо чергове його оновлення. Сумувати чи радіти у зв’язку з цим?! Проаналізувавши зміни, доходимо висновку, що маємо більше приводів для смутку, хоча не обійшлося й без ноток позитиву. Про все по порядку у статті, що пропонується до вашої уваги.
  • Якщо у вас «перевалило за 8», або «Інвалідна» реєстрація Підприємства і ФОП, у яких стабільно працює 8 і більше працівників, на початку року повинні зареєструватися у Фонді соцзахисту інвалідів і подати відповідний Звіт. Зараз згадуємо правила реєстрації.
  • Індексуємо зарплату за січень 2020 року Вашій увазі «готові» коефіцієнти індексації та суми поточної індексації за січень.
  • Екоподаток, рента та єдиний податок: закриваємо 2019 рік Непомітно промайнула перша половина звітної кампанії за 2019 рік з низки податків та зборів. У їх числі — екологічний податок, рентна плата та єдиний податок, «родзинки» подання звітності з яких ми традиційно розглядаємо в одній статті. Не стали зраджувати традиціям ми й зараз, хоча «родзинок» цього разу зовсім і небагато.
  • Перевірки-2020: що рік поточний нам готує? Одне з найважливіших питань, що цікавлять як юросіб, так і фізосіб-підприємців: з якими перевірками можуть до них з’явитися і від яких, навпаки, вони захищені? У тому числі завдяки будь-яким мораторіям, передбаченим законодавством. Традиційно цю тему ми обговорюємо на початку року, адже низка законодавчих норм або набирають чинності з нового року, або ж, навпаки, відходять у небуття.
  • ФОП-загальносистемник: як правильно облікувати витрати на купівлю товару Як підприємцеві «овитратити» придбання товару? Здавалося б, правила обліку прописані дуже давно. Є роками напрацьована практика. Але щойно ми відходимо від найпримітивнішої ситуації (купив одну одиницю товару — продав одну одиницю товару), починаються запитання/проблеми. Сьогодні поговоримо про те, яким шляхом пішла судова практика, щоб краще прояснити для себе облікове питання.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі