№4

Бухгалтер 911, січень, 2020/№4 Інші номери журналу ›
  • Податкові зміни — 2020: «гарячий» дайджест 16.01.2020 р. ВРУ ухвалено Закон на базі законопроєкту № 1210, яким вносяться зміни до ПКУ. У цій статті наведемо тільки короткий дайджест змін, щоб зорієнтувати вас у їх «масштабах» та «глобальності». А вже детальний аналіз змін зробимо, коли з’явиться остаточний текст Закону.
  • Зустрічаємо оновлену форму декларації з ПДВ Мінфін наказом від 20.11.2019 р. № 488 уніс зміни до форми декларації з ПДВ і Порядку її запов­нення. Основна суть новацій — безпосередньо до ПДВ-декларації (а саме до її додатка Д6) додали таблицю, де наводитиметься інформація про суми ПДВ, не сплачені до бюджету у зв’язку з отриманням податкових пільг (аналог Звіту про суми податкових пільг). Усі подробиці — далі.
  • ТТН і видаткова накладна: чи можуть не збігатися дати складання? Ситуація. Постачальник у ТТН від 08.01.2020 р. виписав видаткові накладні (ВН) від 08.01.2020 р. і від 09.01.2020 р. Чи можуть не збігатися дати складання ВН і ТТН? Чи можна вважати дату ТТН датою складання документа, а не датою відвантаження товару?
  • Банківські рахунки ФОП: повернення на круги своя 03.01.2020 р. набрали чинності поправки, внесені НБУ до Інструкції № 492*. Зокрема, новий одіозний абз. 3 п. 14 розд. I Інструкції, що заборонив банкам проводити за підприємницькими рахунками ФОП операції, пов’язані з особистими потребами. Минуло всього 2 тижні, і НБУ вирішив «відкотити» назад. Обговоримо?
  • Податок на нерухомість: декларуємо зобов’язання на 2020 рік У наступному місяці спливе граничний строк подання податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Виконати звітний обов’язок потрібно юрособам-власникам житлової та нежитлової нерухомості. За фізосіб (у тому числі ФОП) податкові зобов’язання порахують і пришлють результат податківці (див. ЗІР 106.01), тому про них говорити не будемо. Допоможемо впоратися зі звітним обов’язком юрособам!
  • «Прибуткова» декларація: головне Звітна кампанія з податку на прибуток підприємств за підсумками 2019 року наближається до свого екватора. У зв’язку із цим ми починаємо традиційну серію статей, мета яких — нагадати основні правила подання декларації, допомогти з її запов­ненням і відповісти на найпопулярніші ваші запитання на цю тему. Розпочнемо з відновлення в пам’яті (та освіження) інформації, пов’язаної з поданням декларації. Запрошуємо й вас!
  • Приймаємо на роботу іноземця Підприємство планує праце­влаштувати громадянина Росії, у якого є посвідка на проживання в Україні («посвідка на постійне проживання»). Що потрібно врахувати при прийнятті на роботу такого працівника?
  • Календар бухгалтера ЛЮТИЙ-2020
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі