Теми статей
Обрати теми

ФОП та його основне місце роботи

Ушакова Лілія, експерт з кадрових і податкових питань
Зміни в порядку сплати підприємцями ЄСВ «за себе» змусили багатьох ФОП замислитися про подробиці свого працевлаштування. Деталі зараз і обговоримо!

Що відбулося?

З 2021 року розпочало діяти ЄСВ-звільнення для тих ФОП (загальна система, єдиний податок), які ще й працюють за основним місцем роботи (див. ч. 6 ст. 4 Закону про ЄСВ)*.

* Див., зокрема, «ЄСВ-звільнення-2021 для ФОП і незалежних професіоналів» (журнал «Бухгалтер 911», 2020, № 52).

Такі багатоверстатники звільнені від сплати «підприємницького» ЄСВ «за себе» за місяці звітного періоду, за які ЄСВ за них, як за найманих працівників, сплатив основний роботодавець.

Про деталі такої сплати / перевірки ФОП такої сплати ми поговоримо в окремій статті номера. Зараз же сконцентруємося на питанні, що є основне місце роботи.

Яке місце роботи вважають основним?

Це те місце роботи, де одночасно (!) виконуються такі умови:

— працівник працює на підставі укладеного трудового договору;

знаходиться (оформлена**) його трудова книжка, до якої вноситься відповідний запис про роботу.

** Якщо ФОП працює за трудовим договором не в юрособи, а у ФОП, то останній тільки вносить записи до його трудової книжки, після чого повертає її ФОП-працівникові. Деталі знайдете в статті «У кого зберігаються трудові книжки працівників ФОП?» (журнал «Бухгалтер 911», 2019, № 15).

Пункт 12 ч. 1 ст. 1 Закону про ЄСВ.

Тобто «вичислити» основне місце роботи не так уже складно — за трудовою книжкою. А щоб узагалі розвіяти всі сумніви (а раптом роботодавець щось робить не так img 1), ви можете перевірити своє основне місце роботи на порталі електронних послуг ПФУ: portal.pfu.gov.ua (для чого вам буде потрібен електронний підпис).

У меню «Запит на отримання електронного документа» замовте «Витяг з РЗО». У ньому будуть, зокрема, зазначені ваші роботодавці. З відміткою — основне це місце роботи чи ні.

Зауважимо ще, що з 10.06.2021 р. визначення основного місця роботи в Законі про ЄСВ буде змінено***. З нього зникне згадка про трудову книжку, а звучати воно буде так: основне місце роботи — це те місце роботи, де працівник працює на підставі укладеного трудового договору, і яке визначене ним як основне згідно з поданою заявою (до відкликання) та відомостями, які обліковуються в реєстрі застрахованих осіб Держреєстру на його підставі.

*** Деталі знайдете в статті «Закон «щодо трудових книжок»: підписаний і опублікований» (журнал «Бухгалтер 911», 2021, № 11).

АЛЕ! Принцип залишиться тим же: основне місце роботи там, де працівник працює на підставі укладеного трудового договору + визначив його основним в заяві про прийняття на роботу.

А якщо сумісник?

Доволі часто можна почути запитання: а чи працюватиме ЄСВ-звільнення, якщо у ФОП немає основного місця роботи, але є роботодавець, у якого він працевлаштований за сумісництвом?

ЄСВ-звільнення в такому разі не працює. Але не все втрачено!

Усуньте непорозуміння: працевлаштуйтеся в цього ж роботодавця на основне місце роботи (замість сумісництва) — і буде вам щастя: звільнення від ЄСВ почне працювати! Дивіться, у чому річ.

Терміни «основне місце роботи»/«сумісництво» прив’язані до роботи в межах трудового договору. Здійснюючи підприємницьку діяльність, фізособа не перебуває сама із собою в трудових відносинах (див. лист Мінпраці від 30.11.2005 р. № 06-К54813/26). Відповідно підприємництво не може бути основним місцем роботи з погляду трудового законодавства.

Саме тому якщо потенційний працівник, який є ФОП, на момент укладення трудового договору не працює в іншого роботодавця за основним місцем роботи, то для нього це місце роботи буде основним!

Важливо! Враховуючи, що із цього року податківці будуть моніторити ситуацію з основним місцем роботи ФОП, у виправленні ситуації, якщо ФОП був оформлений як сумісник, мають бути зацікавлені і сам ФОП, і його роботодавець.

Як змінити статус?

Зміну статусу «сумісник —> основний працівник» рекомендуємо проводити через прийняття-звільнення. До речі, такої ж думки із цього питання дотримується й Мінсоцполітики (див., наприклад, лист від 18.10.2017 р. № 446/0/22-17/134).

Порядок дій такий.

Крок 1. Працівник пише дві заяви: про звільнення, наприклад, за власним бажанням і про прийняття на роботу за основним місцем роботи.

Крок 2. На підставі заяв видаємо накази про звільнення і про прийняття на роботу. Ознайомлюємо з ними працівника під підпис.

Крок 3. Направляємо податківцям Повідомлення про прийняття на роботу до допуску працівника до роботи за новим трудовим договором.

Крок 4. У день звільнення проводимо з працівником остаточний розрахунок. До особової картки вносимо запис про дату та підставу звільнення.

Крок 5. У перший робочий день за новим трудовим договором отримуємо від працівника трудову книжку і вносимо до неї запис про роботу в загальному порядку. Усе. ЄСВ-звільнення від сплати «підприємницького» ЄСВ «за себе» починає працювати.

Для зручності ведення обліку використання відпусток рекомендуємо заповнити нову особову картку.

А ось варіант зміни статусу «сумісник —> основний працівник» через переведення ми не рекомендуємо застосовувати!

Чи потрібно буде ФОП повідомляти податківців, що в нього з’явилося основне місце роботи? Ні. Податківці відстежать це самостійно.

А чи можуть бути неприємності в роботодавця, якщо працівник-ФОП, що не має основного місця роботи, був прийнятий за сумісництвом? Розпочнемо з того, що інформацію про прийняття на роботу за основним місцем роботи або за сумісництвом працівник зазвичай зазначає в заяві. При цьому сьогодні трудове законодавство не містить обов’язку роботодавця за сумісництвом перевіряти, чи є в працівника основне місце роботи (лист Мінсоцполітики від 25.05.2015 р. № 198/06/186-15). Тобто роботодавець фактично повинен повірити працівникові на слово. Тому претензій із боку Держпраці тут бути не повинно.

Інша річ, що за відсутності в працівника основного місця роботи може виникнути питання про правильність нарахування ЄСВ. Але, знову-таки, вважаємо, що якщо працівник самостійно зазначив у заяві про прийняття на роботу про своє бажання бути працевлаштованим за сумісництвом, вини роботодавця в можливій недоплаті ЄСВ немає.

Відповідно й санкції за таку недоплату до роботодавця застосовуватися не повинні.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі