№45

Бухгалтер 911, листопад, 2021/№45 Інші номери журналу ›
  • Червона зона: як працювати? З 1 листопада столиця України (вслід за п’ятнадцятьма областями нашої країни) увійшла до червоної зони. Цю подію ми не могли залишити непоміченою, адже безліч суб’єктів господарювання (не лише зі столиці, але й зі згаданих областей) повинні враховувати нові правила роботи. Які саме і як не загубитися в постійних «карантинних» змінах? Давайте разом окреслимо загальний алгоритм!
  • «Маленькі, але по три...», або Питання оплати е-лікарняних Ситуація. За одним страховим випадком є відразу декілька лікарняних: як їх оплачувати, чекати, доки у всіх з’явиться статус «Готовий до сплати (виданий)»? Чи не чекати, а оплачувати їх «у міру готовності»? А якщо працівник, який був на лікарняному, звільняється, а його лікарняний ще не «Готовий до сплати (виданий)»? Розбираємося.
  • «Читаємо» електронний лікарняний Лікар визнав працівника тимчасово непрацездатним. Створив і підписав медвисновок. У Реєстрі листків непрацездатності працівник ідентифікований як застрахована особа. Лікарняний створений. Він з’явився в особистому кабінеті страхувальника-роботодавця. Що цікавого можна побачити, якщо відкрити е-лікарняний? Як правильно «читати» електронний лікарняний? З’ясовуємо!
  • Щорічне підтвердження даних про бенефіціарів: коли стартуємо? ТОВ уже подало дані про бенефіціарів. Коли треба буде подавати документи в рамках щорічного підтвердження даних про бенефіціарів? Якщо підприємство зареєстроване 2 грудня, чи треба в грудні цього року нести підтвердження?
  • Річна інвентаризація: організаційні нюанси Щорічно восени кожне підприємство стає до проведення річної інвентаризації. І хоча її проводять із року в рік, питання все одно з’являються. Тому щоб цього разу при проведенні річної інвентаризації в підприємств не виникало труднощів, сьогодні поговоримо про основні правила її проведення. І розпочнемо з організаційних питань.
  • Значення підпису в накладній (акті) На практиці нерідко трапляються ситуації, коли покупець не повертає продавцеві надісланий йому примірник видаткової накладної або акта приймання-передачі. Зазвичай тут читачі запитують нас, наскільки це важливо, адже податкові зобов’язання продавець нараховує і дохід за такими постачаннями відображає? Давайте разом поміркуємо й пошукаємо відповідь.
  • Нестандартні доходи єдиноподатника-юрособи Запитання. Чи треба включати до доходу для цілей розрахунку єдиного податку отримані від замовника за рішенням суду: (1) компенсації судових витрат і (2) штрафи (3 % річних та інфляційних)? Чи можна керуватися визначенням доходу з НП(С)БО 15 при визначенні того, що включати/не включати в дохід для єдиного податку?
  • Прощавай, типова первинко з ОЗ, МШП, запасів! Що сталося? Наказом Держстату від 22.10.2021 № 266 визнані нечинними типові форми первинного обліку основних засобів (ОЗ), малоцінних і швидкозношуваних предметів (МШП), сировини і матеріалів, а також робіт будівельних машин і механізмів. Розбираємося.
  • Роялті в обліку ФОП Чи знаєте ви, що таке роялті та як правильно оподатковувати їх податками, якщо ФОП отримує такий дохід або, навпаки, виплачує його? А чи продаєте ви кому-небудь право працювати під вашою торговельною маркою (фірмовою назвою), використовувати ваші відеоролики на YouTube або розроблені вами комп’ютерні програми? Якщо так, то ця стаття буде для вас корисною.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі