№1/1

Місцеве самоврядування, січень, 2018/№ 1/1 спецвипуск Інші номери журналу ›
  • Надання безоплатної правової допомоги юристами У попередньому номері газети «Місцеве самоврядування» було розглянуто питання надання безоплатної правової допомоги ОМС: порядок організації прийому громадян, прийняття заяв та надання відповідей на них, а також створення спеціалізованих установ. Як правило, функція з надання безоплатної первинної правової допомоги покладається на юристів ОМС. З метою якісної організації цього напрямку роботи пропоную більш детально ознайомитися з цим питанням.
  • Скасування свого рішення ОМС: чи можливо У цій статті ми будемо говорити про те, чи може ОМС, який прийняв рішення, змінити чи скасувати його самостійно. Аби дати відповідь на це запитання, необхідно проаналізувати і закони України, і рішення Конституційного Суду України із цього питання. Давайте розбиратися.
  • Про обов’язок доказування та порядок подання доказів Законом України від 03.10.17 р. № 2147-VIII «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів» до КАСУ були внесені зміни, які набули чинності 15.12.17 р. І хоча ця новина у всіх на слуху, проте як ці зміни вплинуть на наше життя, ми і будемо розбиратися на сторінках нашого видання. Перша тема стосуватиметься питань доказування.
  • Чи можна стягнути кошти не з ради, а з її виконкому за виконавчим листом Непоодинокими є випадки присудження судом стягнути з відповідної ради як відшкодування матеріальної шкоди певних грошових коштів на користь позивача. Після того як рішення набуде законної сили, позивач отримує виконавчий лист, в якому боржником значиться саме відповідна рада. Цей лист передається до примусового виконання. У ході виконання рішення суду з’ясовується, що відповідна рада не обслуговується у казначейській службі, відкритий рахунок має лише її виконавчий комітет. Яким же чином можна виконати таке рішення суду? Пропоную для ознайомлення мій досвід у цьому питанні.
  • У чому різниця: «до» чи «по» у визначенні терміну за договором Як ви знаєте, договір — це домовленість двох або більше сторін, спрямована на виконання, зміну або припинення цивільних прав та обов’язків. Одним із важливих елементів будь-якого договору є строк його виконання. Одразу хочемо оговоритись, що строк і термін — це різні юридичні поняття. Так, відповідно до ст. 215 Цивільного кодексу України строк — це певний період у часі, зі спливом якого пов’язана дія або подія, яка має юридичне значення. Терміном є певний момент у часі, з настанням якого пов’язана дія або подія, яка має юридичне значення. Що мається на увазі? Усе просто. Власне строком є певний проміжок часу, в якого є тривалість, наприклад, 3 дні чи 2 тижні. А терміном є конкретно визначений момент у часі — наприклад, 1 грудня. Саме про термін та його настання ми поговоримо далі.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі