№11/1

Місцеве самоврядування, листопад, 2018/№ 11/1 спецвипуск Інші номери журналу ›
  • Складаємо правильно: Положення про порядок ведення договірної роботи Шановні юристи, в цій статті ми обговоримо Положення про порядок ведення договірної роботи в ОМС, оскільки проаналізувавши різні положення міських, селищних та сільських рад, можемо з упевненістю сказати, що всі вони підлягають додатковому доопрацюванню. Тому в цьому матеріалі ми запропонуємо вам узагальнене примірне Положення, яке б ви змогли використовувати у своїй діяльності.
  • Одинока матір = одинокий батько? Юридичні критерії Статус одинокої матері надає додаткові гарантії згідно з вимогами трудового законодавства: заборону випробування при прийнятті на роботу; відмову у прийнятті на роботу у зв’язку з наявністю дитини; обмежені підстави для звільнення за ініціативою власника або уповноваженого ним органу; обов’язкове працевлаштування після закінчення строкового трудового договору; додаткова відпустка. При цьому жодна з норм законодавства не містить поняття «одинокий батько», що не виключає можливість застосування додаткових гарантій за аналогічними критеріями і до чоловіків.
  • Юридичні та організаційні особливості визнання спадщини відумерлою У практичній діяльності ОМС істотне значення мають питання, пов’язані із виявленням, обліком та подальшим використанням майна, яке може бути віднесене до відумерлої спадщини.
  • Реагуємо на заяву про забезпечення позову шляхом зупинення дії рішення ради Кожна особа, яка вважає, що рішенням ради порушено її права, свободи чи інтереси, має право звернутись до адміністративного суду із позовною заявою про визнання рішення протиправним та його скасування. Крім судової тяганини, неприємним моментом для ради може стати ухвала суду про забезпечення позову. У цій статті мова піде про підстави для забезпечення позову, види забезпечення та можливість відповідача заперечувати проти вжиття таких заходів.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі