Розливний алкоголь: відображення в ПН

В обраному У обране
Друк
Павленко Олексій, податковий експерт
Податки та бухгалтерський облік Червень, 2019/№ 46
У нас ресторан. Як відображати в щоденній підсумковій податковій накладній (ПН) алкоголь на розлив: за номенклатурою, як на вході (адже це не перероблена продукція), або як «послуги подання напоїв» з кодом 56.30*?

* Зауважимо, що можна використати і загальніший код 56.10 «Послуги ресторанів і пунктів швидкого харчування». Тут, мабуть, краще орієнтуватися на види діяльності, внесені в ЄДР. В той же час, оскільки такі ПН покупцям не видаються, цей реквізит не такий важливий…

Ваше питання нормативами чітко не врегульоване. У п.п. 2 п. 16 Порядку № 1307** лише сказано, що у разі постачання товару заповнюється графа 3.1, в якій вказується код товару згідно з УКТ ЗЕД, а у разі постачання послуги заповнюється графа 3.3, в якій вказується код послуги згідно з Державним класифікатором продукції і послуг (ДКПП). Якихось інших особливостей для заповнення цих граф розділу Б ПН, що складається за щоденними підсумками, не передбачено.

** Порядок заповнення ПН, затверджений наказом Мінфіну від 31.12.2015 р. № 1307.

Щоб подивитися повну версію, підпишіться на журнал Ви вже підписалися? Увійти

Схоже, що ви використовуєте блокувальник реклами :(

Щоб користуватися всіма функціями сайту, додайте нас у винятку!

Як відключити