(066) 87-010-10 Передзвоніть менi
Переводимо бухгалтерів в ОНЛАЙН!
  • У обране
  • Друк
  • Шрифт
  • Колір фону
  • Коментарі 0
  • В розробці
9/11
Податки та бухгалтерський облік
Податки та бухгалтерський облік
Червень , 2019/№ 46

Розливний алкоголь: відображення в ПН

http://tinyurl.com/y5fr9c4y
У нас ресторан. Як відображати в щоденній підсумковій податковій накладній (ПН) алкоголь на розлив: за номенклатурою, як на вході (адже це не перероблена продукція), або як «послуги подання напоїв» з кодом 56.30*?

* Зауважимо, що можна використати і загальніший код 56.10 «Послуги ресторанів і пунктів швидкого харчування». Тут, мабуть, краще орієнтуватися на види діяльності, внесені в ЄДР. В той же час, оскільки такі ПН покупцям не видаються, цей реквізит не такий важливий…

Ваше питання нормативами чітко не врегульоване. У п.п. 2 п. 16 Порядку № 1307** лише сказано, що у разі постачання товару заповнюється графа 3.1, в якій вказується код товару згідно з УКТ ЗЕД, а у разі постачання послуги заповнюється графа 3.3, в якій вказується код послуги згідно з Державним класифікатором продукції і послуг (ДКПП). Якихось інших особливостей для заповнення цих граф розділу Б ПН, що складається за щоденними підсумками, не передбачено.

** Порядок заповнення ПН, затверджений наказом Мінфіну від 31.12.2015 р. № 1307.

Зацікавив журнал?
Отримуйте більше статей та спеціальних пропозицій за підпискою
алкоголь, торгівля на розлив, податкова накладна, код послуги додати теги змінити теги
Додайте свої теги до статті
Розділіть мітки комами. Наприклад: бухгалтерія, форма, відсотки, ПДВ, квартальний звіт. Максимальна кількість 10.
або Закрити
Коментарі до статті