№46

Податки та бухгалтерський облік, червень, 2019/№ 46 Інші номери журналу ›
  • Є форми заяв на «пальні» ліцензії!* Лист ДФСУ від 30.05.2019 р. № 17014/7/99-99-12-01-01-17
  • Борошно з чужої пшениці — загроза сільгоспЄП Лист ГУ ДФС у Дніпропетровській обл. від 08.05.2019 р. № 2031/ІПК/04-36-12-04-21
  • Роздаємо рекламну продукцію Реклама — двигун прогресу. Увірувавши в це, продавці сьогодні не скупляться на проведення рекламних акцій. А покупці настільки ними розпещені, що купувати неакційне буває навіть якось нудно. Щоб зацікавити такого нудьгуючого покупця, продавці часто роздають свою (чи просто рекламну) продукцію безкоштовно. Про те, як відобразити такі роздачі в обліку підприємства і які податкові наслідки вони спричинять, піде мова в сьогоднішній статті.
  • Постачання бюджетникам: увага, ПДВ! Багатьом суб’єктам господарювання в процесі ведення своєї діяльності доводиться співпрацювати з бюджетниками й мати справу з бюджетними коштами. Такі операції мають свої нюанси та особливості, у тому числі й податково-облікові. Розпочнемо з ПДВ-особливостей, яких не уникнути при постачаннях за рахунок бюджетних коштів.
  • Орендуємо у бюджетників — платників ПДВ Багатьом підприємствам для ведення своєї діяльності доводиться орендувати приміщення. Продовжуючи вже почату розмову (див. на с. 10), розглянемо ПДВ-наслідки оренди приміщень у бюджетників. Такі операції не зовсім прості — оренда держмайна має свої ПДВ-облікові особливості. Про них і поговоримо.
  • Екстремальний турзбір — 2019 Починаючи з 01.01.2019 р. докорінно змінився механізм визначення туристичного збору. Перші місяці втілення нового механізму на практиці вже породили у платників чимало запитань. У сьогоднішній статті ми зібрали цікаві і водночас складні запитання щодо нових «турзбірних» правил і, ясна річ, пропонуємо вам відповіді на них.
  • Земельний податок для фізосіб — 2019 Традиційно наші публікації про земельний податок присвячені перш за все юридичним особам. Однак поряд із підприємствами цей податок сплачують також і фізичні особи. У сьогоднішній статті поговоримо саме про цю групу платників і про особливості нарахування та сплати ними земподатку.
  • Блокування ПН за критерієм «1.6»: чи є у вас шанси? Багато хто з вас вже знає: коли реєстрація ПН/РК зупинена за Критеріями ризиковості платника* (далі — Критерії), та справа кепська. Особливо, коли місцеві фіскали з якихось причин включили вас до списку ризикових за п. 1.6 Критеріїв. Гарантовано далі блокуватимуться практично усі ПН/РК, і комісії ДФС зазвичай в їх реєстрації відмовляють. Чи є шляхи виходу з глухого кута? Сьогодні обговоримо перспективи судового «врегулювання» цих гострих (роз)блокувальних проблем.
  • Розливний алкоголь: відображення в ПН У нас ресторан. Як відображати в щоденній підсумковій податковій накладній (ПН) алкоголь на розлив: за номенклатурою, як на вході (адже це не перероблена продукція), або як «послуги подання напоїв» з кодом 56.30*?
  • Із сумісництва на основне місце роботи Працівник — зовнішній сумісник звільняється з основного місця роботи. У результаті наше підприємство стане для нього основним місцем роботи. Чи можна його перевести з сумісництва на основне місце роботи? Як зміну статусу відобразити у звітності з ЄСВ та у формі № 1ДФ?
  • 10 способів розслабитися Відпустка близько? У когось уже так, а в когось ще не зовсім. Зрозуміло одне: літо вже тут, сонечко пригріває, а сили і бажання виконувати якісь професійні завдання випаровуються швидше звеселяючого газу. Відпочивати можна і треба не лише у відпустці, але й у робочий час. Для вас 10 простих способів легко і швидко розслабитися.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі