№85

Податки та бухгалтерський облік, жовтень, 2019/№ 85 спецвипуск Інші номери журналу ›
  • Облік у ФОП
  • 1. Підприємці-єдиноподатники Розмову про підприємців ми розпочнемо з єдиноподатників. Щоправда, залишимо осторонь платників єдиного податку групи 4. Вони варті окремої бесіди поза цим спецвипуском. Тут же ґрунтовно розберемо питання, що стосуються роботи підприємців-єдиноподатників груп 1 — 3. І перше, на чому зупинимося, — основні правила роботи на єдиному податку.
  • 2. Підприємці-загальносистемники У попередньому розділі ви могли ознайомитися з основними нюансами роботи на спрощеній системі оподаткування. Але зважаючи на певні обмеження, вступити до лав єдиноподатників може не кожен підприємець. Тоді для нього можливий єдиний шлях — загальна система оподаткування. Якщо вам довелося «записатися» до загальносистемників або ви обрали такий варіант за самостійним рішенням, ласкаво просимо до цього розділу!
  • 3. Підприємницький ЄСВ Будь ви єдиноподатником чи загальносистемником, вам практично напевно не уникнути «зустрічі» з ЄСВ. По-перше, якщо у вас є наймані працівники або ви маєте справу з фізособами, які виконують роботи чи надають послуги за ЦПД, вам доведеться нарахувати на зарплату (дохід), що їм виплачується, ЄСВ і сплатити його до бюджету. По-друге, ФОП за загальним правилом зобов’язані сплачувати ЄСВ ще й зі своїх підприємницьких доходів (ЄСВ «за себе»).
  • 4. Розрахунки підприємця Підприємці можуть здійснювати розрахунки один з одним, з юридичними особами і зі звичайними фізичними особами як у готівковій, так і в безготівковій формі*.
  • Перелік використаних документів
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі