Теми статей
Обрати теми

Інтернет-провайдери: чи можуть працювати на спрощенці?

Казанова Марина, податковий експерт
Наразі інтернет-провайдери зіткнулися з тим, що податківці відмовляють їм у переході на спрощену систему оподаткування, а тим з них, які вже працювали на спрощенці, анулюють реєстрацію платника єдиного податку (ЄП). З чим пов’язана така позиція податківців, адже ніяких змін у ПКУ не було? Спробуємо розібратися з цим питанням.

Наразі податківці в індивідуальних податкових консультаціях надають платникам відповіді, що суб’єкти господарювання, які здійснюють діяльність із надання послуг доступу до мережі Інтернет, не мають права працювати на спрощенці.

Незважаючи на те, що ситуація суперечлива, податківці не бажають поступатися. І в листі від 17.11.2023 № 2428/4/99-00-04-03-03-04 пропонують Мінфіну винести це питання на розгляд Експертної ради щодо підготовки проєкту узагальнюючої податкової консультації.

Чим же податківці обґрунтовують таку заборону?

Тут варто спочатку коротко нагадати хронологію подій.

До 20.10.2019

Редакція п.п. 8 п.п. 291.5.1 ПКУ до заборонених на спрощенці видів діяльності відносила «діяльність з надання послуг пошти (крім кур’єрської діяльності) та зв’язку (крім діяльності, що не підлягає ліцензуванню)». Послуги доступу до мережі Інтернет не підлягали ліцензуванню. Відповідно діяльність інтернет-провайдерів на спрощенці була дозволена, що не заперечували і самі податківці.

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі