Теми статей
Обрати теми

Чи можна переплату з основного податку зарахувати в рахунок сплати позитивного МПЗ?

Децюра Сергій, податковий експерт
У власності і користуванні підприємства є сільгоспугіддя. При розрахунку МПЗ за 2023 рік отримано позитивне значення МПЗ. Чи потрібно підприємству обов’язково сплачувати податкове значення МПЗ в бюджет, якщо в нього є переплата з основного податку?

Статус МПЗ. Щоб зрозуміти, чи має право суб’єкт господарювання, в якого за результатами розрахунку мінімального податкового зобов’язання (МПЗ) за минулий рік отримано позитивне значення МПЗ, зарахувати у рахунок його сплати переплату з основного податку, слід пригадати, що собою являє позитивне значення МПЗ.

Якщо відкрити ПКУ, а саме положення, які регулюють розрахунок і сплату МПЗ суб’єктами господарювання, які перебувають на різних системах оподаткування (сплачують різний основний податок), то з них випливає, що

позитивне значення різниці між сумою загального МПЗ та загальною сумою сплачених податків, зборів, платежів та витрат на оренду земельних ділянок є частиною зобов’язань з основного податку, який сплачує суб’єкт

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі