Теми статей
Обрати теми

Резидент Дія Сіті та його Об’єднаний звіт з ЄСВ, ПДФО та ВЗ

Ушакова Лілія, експерт з кадрових і податкових питань
У разі відповідності певним умовам резиденти Дія Сіті мають право на застосування пільгових умов оподаткування доходів найманих працівників та гіг-спеціалістів. Звісно, просто оподаткувати тут замало. Потрібно все це «щастя» правильно відобразити в Об’єднаній звітності з ЄСВ, ПДФО та ВЗ. Про те, як це зробити, говоримо прямо зараз.

Про які пільги говоримо?

ЄСВ. Частина 141 ст. 8 Закону № 2464* дозволяє резиденту Дія Сіті сплачувати ЄСВ у розмірі мінімального страхового внеску з суми нарахованої кожній застрахованій особі:

— зарплати;

— винагороди фізособам за виконання робіт (надання послуг) за гіг-контрактами.

* Закон України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 08.07.2010 № 2464-VI.

Проте для застосування цієї пільги резидент Дія Сіті повинен у звітному календарному місяці одночасно відповідати таким вимогам:

1) середня місячна винагорода працівникам та гіг-спеціалістами має бути не менше 1200 євро (далі — вимога щодо середньої винагороди, див. п. 2 ч. 1 ст. 5 Закону № 1667*);

2) середньооблікова кількість працівників та гіг-спеціалістів — не менше 9 осіб (далі — вимога щодо кількості спеціалістів, див. п. 3 ч. 1 ст. 5 Закону № 1667);

3) не мати податкового боргу, загальна сума якого становить понад 10 мінзарплат та який «висить» більш як 30 днів (п. 10 ч. 2 ст. 5 Закону № 1667).

* Закон України «Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні» від 15.07.2021 № 1667-IX.

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі