Теми статей
Обрати теми

Особливості подання ІТ-звітності у 2024 році

Децюра Сергій, податковий експерт
Якщо ІТ-компанія стала резидентом Дія Сіті, то має не тільки дотримуватися протягом усього періоду резидентства певних критеріїв, а й подавати Мінцифри ІТ-звітність. Про те, що це за звітність та коли її слід подавати, і поговоримо далі.

ІТ-звітність

Правила і строки подання ІТ-звітності юрособами, які стали резидентами Дія Сіті, прописані у ст. 13 Закону № 1667*. У ній, зокрема, говориться, що резиденти Дія Сіті мають подавати Мінцифри ІТ-звітність у складі:

1) звіту про відповідність. У ньому резидент Дія Сіті інформує Мінцифри про те, що він відповідає усім вимогам, необхідним для перебування в статусі резидента Дія Сіті (детально вони описані у «Вимоги-критерії Дія Сіті» // «Податки & бухоблік», 2024, № 21).

У такому звіті ІТ-фірма має вказати:

— запевнення про відповідність усім вимогам, визначеним ст. 5 Закону № 1667;

— твердження про розмір середньої місячної винагороди працівникам та гіг-спеціалістам (у разі залучення) за кожен календарний місяць звітного періоду;

— твердження про середньооблікову кількість працівників та гіг-спеціалістів (у разі залучення) резидента Дія Сіті за підсумками кожного календарного місяця звітного періоду;

— твердження про розмір частки кваліфікованого доходу резидента Дія Сіті, отриманого за звітний період, у загальному доході резидента Дія Сіті, отриманому за звітний період;

— твердження про розмір доходу резидента Дія Сіті;

2) незалежного висновку. Такий висновок подає резидент Дія Сіті також до Мінцифри. Причому резидент Дія Сіті формує його не сам, а замовляє його формування у суб’єкта аудиторської діяльності, який має право проводити обов’язковий аудит фінансової звітності. У цьому незалежному висновку аудитори підтверджують твердження, здійснені резидентом Дія Сіті у звіті про відповідність.

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі