Теми статей
Обрати теми

Кваліфкатегорія «спеціаліст вищої категорії» для особи з науковим ступенем: з якої дати атестація не потрібна

Малишева Ольга, головний спеціаліст відділу державно-громадського управління освітою Департаменту загальної середньої та дошкільної освіти
Особа працює в середній школі на посаді вчителя фізики з вересня 2015 року і має зараз кваліфікаційну категорію «спеціаліст». Така особа отримала диплом кандидата фізико-математичних наук 25 грудня 2015 року. Чи можна їй присвоїти вищу кваліфікаційну категорію без атестації? Адже на момент отримання диплома цей спеціаліст уже працював на посаді вчителя.

Відповідно до п. 5 Порядку присвоєння кваліфікаційних категорій і педагогічних звань педагогічних працівників, затвердженого постановою КМУ від 23.12.2015 р. № 1109*, особі, яка має науковий ступінь, при призначенні на посаду педагогічного працівника присвоюється кваліфікаційна категорія «спеціаліст вищої категорії», якщо на цій посаді передбачено присвоєння кваліфікаційних категорій.

* Див. постанову та коментар до неї у спецвипуску «ОП», 2016, № 4/1, с. 3, а лист МОН з приводу застосування цієї постанови — у спецвипуску «ОП», 2016, № 8/1, с. 7. — Прим. ред.

Увага! Зазначена норма застосовується лише після набрання чинності цією постановою, тобто з 12 січня 2016 року, та лише при призначенні на педагогічну посаду таких осіб.

Педагогічні працівники з науковим ступенем, призначені на педагогічні посади до набрання чинності цією постановою або ті, яким присвоєно науковий ступінь під час роботи на педагогічній посаді, атестуються згідно з п. 4.7 Типового положення про атестацію педагогічних працівників, затвердженого наказом МОН від 06.10.2010 р. № 930, без додержання послідовності в присвоєнні кваліфікаційних категорій та строку проведення позачергової атестації.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі