Теми статей
Обрати теми

Тимчасова доплата медикам VS середня зарплата

Долга Ірина, експерт з питань оплати праці
Чи враховувати тимчасову доплату медпрацівникам, яка виплачується згідно з постановою № 610*, при розрахунку середньої зарплати?

* Постанова КМУ «Деякі питання оплати праці медичних та інших працівників закладів охорони здоров’я» від 19.06.2020 р. № 610.

Детально про тимчасову доплату медпрацівникам, установлену постановою № 610, ви можете прочитати у статті «Зарплата медиків: кому підвищать із 1 вересня» // «ОП», 2020, № 15 та у статті «Тимчасова доплата медикам-сумісникам за постановою № 610» цього номера. Вона є складовою додаткової заробітної плати (п.п. 2.2.1 Інструкції № 5). Те, що вона має тимчасовий характер, не впливає на її суть.

І не треба її плутати з разовою виплатою, бо вона тимчасова, а не разова. Отже, у розрахунку середньої зарплати вона має відіграти свою роль. А тепер детальніше.

«Середня» для відпустки. Якщо відпустка починається після 30 вересня 2020 року, то серед виплат розрахункового періоду (12 календарних місяців роботи, що передують місяцю надання відпустки) може зустрітися тимчасова доплата згідно з постановою № 610.

Що з нею робити? Уключайте у розрахунок!

Чому? Все просто. Пункт 3 Порядку № 100 містить перелік виплат, які включаються у розрахунок середньої зарплати. Серед них, зокрема, згадується основна зарплата, доплати та надбавки за конкретними видами (умови праці, інтенсивність, вислугу років та інші); виробничі премії, винагорода за підсумками річної роботи та вислугу років тощо. Тобто перелік «дозволених» виплат не обмежений.

У п. 4 Порядку № 100 перелічені виплати, які не включаються до розрахунку середньої зарплати. Здебільшого це разові виплати. Звісно, серед цих винятків доплати медикам за постановою № 610 немає.

Тож є вагомі підстави для того, щоб цю доплату включити у розрахунок відпускних. Така доплата увійде до розрахунку середньої заробітної плати у місяці її нарахування та у тому розмірі, в якому вона нарахована.

«Середня» із розрахунку виплат за 2 місяці. За середнім заробітком з розрахунку 2 місяців оплачуються, зокрема, відрядження (якщо денний заробіток нижчий за середньоденний), курси підвищення кваліфікації, вихідна допомога, «донорські» дні тощо.

Якщо в розрахунковому періоді є доплата згідно з постановою № 610, то її слід врахувати у розрахунку такої середньої зарплати. У цьому випадку теж керуємося п. 3 Порядку № 100 та включаємо цю доплату до розрахунку.

Лікарняні/декретні. Для обчислення лікарняних/декретних розрахунковий період становить 12 календарних місяців, що передують місяцю початку тимчасової непрацездатності.

Відповідно до п. 3 Порядку № 1266 середньоденна зарплата розраховується шляхом ділення нарахованої за розрахунковий період заробітної плати, на яку нарахований ЄСВ, на кількість календарних днів зайнятості без урахування календарних днів, не відпрацьованих з поважних причин.

Отже, якщо в розрахунковому періоді була нарахована доплата згідно з постановою № 610, то, на наш погляд, її теж уключаємо до розрахунку. Адже вона по суті є зарплатною виплатою, яка нарахована за час перебування працівника з роботодавцем у трудових відносинах. І на цю доплату нараховується ЄСВ на загальних підставах.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі