№18/1

Оплата праці, вересень, 2020/№ 18/1 спецвипуск Інші номери журналу ›
  • Як шукають «нелегалів» у карантин 1 вересня — не лише початок нового навчального року, а й заявлений старт масштабних перевірок Держпраці щодо виявлення неоформлених працівників. Про що важливо пам’ятати роботодавцям при таких перевірках, ми вам підкажемо.
  • Щодо надання відпусток працівникам, які мають дітей Лист від 13.05.2020 р. № 3512-06/30165-02
  • Соцвідпустка на дітей: нова порція запитань Правила надання соцвідпустки на дітей існують уже довгий час і законодавчо закріплені у ст. 182 КЗпП і ст. 19 Закону про відпустки. Але, як часто буває, практика підкидає нам різні нестандартні завдання.
  • «Директорка» та «брат медичний» стали законними посадами у Класифікаторі професій Якщо раніше вас трохи дивувало широке мас-медійне вживання назв посад у вигляді «директорка», «міністерша», «редакторка», то відтепер з’явилась можливість використовувати такі назви не тільки у публіцистиці або виступах, а й у кадровій документації підприємств, установ, організацій.
  • До «червоної» зони і назад: проблемні точки відряджень Не видно кінця карантину. Та ще й ситуація постійно змінюється — кожного тижня то тут, то там з’являються нові спалахи захворювання. Як відправити працівника у відрядження в такій ситуації? Раптом виявиться, що він направлений у відрядження в місце зі статусом «червоної» зони. Або, навпаки, він спробує поїхати з місця основної роботи, якому присвоєний «червоний» рівень небезпеки. З якими проблемами в цьому разі доведеться зіткнутися роботодавцеві та як їх вирішити — поговоримо в сьогоднішній статті.
  • Закінчення строкового трудового договору і навчальна відпустка збіглися Строк дії строкового трудового договору спливає 15.09.2020 р., а працівник надав довідку-виклик і заяву з проханням надати йому додаткову оплачувану навчальну відпустку тривалістю 30 календарних днів починаючи з 09.09.2020 р. Коли в такому разі слід звільнити працівника?
  • Навчальна відпустка і декрет: точки зіткнення Працівниця перебуває у відпустці у зв’язку з вагітністю та пологами з 30.06.2020 р. по 03.11.2020 р. Вона надала довідку-виклик і заяву з проханням надати їй додаткову оплачувану навчальну відпустку з 02.09.2020 р. на 30 календарних днів. З якої дати слід надати таку відпустку співпрацівниці?
  • Відпустка за ненормований робочий день Чи має право на додаткову відпустку за ненормований робочий день працівник, який працює на 0,75 штатної посади інженера-електроніка?
  • Педстаж керівника гуртка: чи враховувати військову службу спортсмена-стажера До нас звернулась читачка з проханням допомогти розібратись у такій ситуації. 1. У навчальному закладі працює працівниця на посаді керівника гуртка з березня 2018 року. З цього періоду ми і рахуємо їй педагогічний стаж. Оскільки працівниця нам не подала при прийнятті на роботу трудову книжку (сказала, що та загубилася), ми відкривали їй нову. 2. У даних про трудовий і страховий стаж, взятих із реєстру Пенсійного фонду, зазначено, що вона працювала в такі періоди: 09.2014 — 03.2015; 06.2016 — до сьогодні (ким і де — невідомо). 3. Диплом про вищу педагогічну освіту працівниця отримала у 2013 році (вчитель фізичної культури). 4. Працівниця надала нам копію військового квитка, у якому зазначено, що вона перебувала з травня 2009 року на військовій службі на посаді «спортсмен-стажер», склад «рядовий». Чи потрібно зараховувати їй військову службу до педагогічного стажу за таких умов? Якщо так, чи маємо ми виплатити їй надбавку за вислугу років за минулі періоди?
  • Тривалість робочого часу — 2021 для п’ятиденки Календар робочого часу — це важливий помічник у роботі бухгалтера. Інформація, представлена в такому календарі, допоможе вам уникнути помилок при нарахуванні заробітної плати, полегшить розрахунок робочого часу, лікарняного або відпускних. У невеликій статті ми зібрали всю основну інформацію, потрібну у вашій роботі щодня.
  • Шестиденка в установі: розраховуємо тривалість робочого часу на 2021 рік На столі поряд із календарем на 2021 рік почесне місце повинен посідати календар робочого часу — помічник при плануванні часу роботи та відпочинку. Де знайти такий календар для організацій та установ, у яких установлений шестиденний робочий тиждень з одним вихідним днем? У цьому вам допоможе наша стаття.
  • Перелік професійних свят і пам’ятних дат у жовтні 2020 року
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі