№18/1

Оплата труда, сентябрь, 2020/№ 18/1 спецвыпуск Другие номера журнала ›
  • Як шукають «нелегалів» у карантин 1 вересня — не лише початок нового навчального року, а й заявлений старт масштабних перевірок Держпраці щодо виявлення неоформлених працівників. Про що важливо пам’ятати роботодавцям при таких перевірках, ми вам підкажемо.
  • Щодо надання відпусток працівникам, які мають дітей Лист від 13.05.2020 р. № 3512-06/30165-02
  • Соцвідпустка на дітей: нова порція запитань Правила надання соцвідпустки на дітей існують уже довгий час і законодавчо закріплені у ст. 182 КЗпП і ст. 19 Закону про відпустки. Але, як часто буває, практика підкидає нам різні нестандартні завдання.
  • «Директорка» та «брат медичний» стали законними посадами у Класифікаторі професій Якщо раніше вас трохи дивувало широке мас-медійне вживання назв посад у вигляді «директорка», «міністерша», «редакторка», то відтепер з’явилась можливість використовувати такі назви не тільки у публіцистиці або виступах, а й у кадровій документації підприємств, установ, організацій.
  • До «червоної» зони і назад: проблемні точки відряджень Не видно кінця карантину. Та ще й ситуація постійно змінюється — кожного тижня то тут, то там з’являються нові спалахи захворювання. Як відправити працівника у відрядження в такій ситуації? Раптом виявиться, що він направлений у відрядження в місце зі статусом «червоної» зони. Або, навпаки, він спробує поїхати з місця основної роботи, якому присвоєний «червоний» рівень небезпеки. З якими проблемами в цьому разі доведеться зіткнутися роботодавцеві та як їх вирішити — поговоримо в сьогоднішній статті.
  • Закінчення строкового трудового договору і навчальна відпустка збіглися Строк дії строкового трудового договору спливає 15.09.2020 р., а працівник надав довідку-виклик і заяву з проханням надати йому додаткову оплачувану навчальну відпустку тривалістю 30 календарних днів починаючи з 09.09.2020 р. Коли в такому разі слід звільнити працівника?
  • Навчальна відпустка і декрет: точки зіткнення Працівниця перебуває у відпустці у зв’язку з вагітністю та пологами з 30.06.2020 р. по 03.11.2020 р. Вона надала довідку-виклик і заяву з проханням надати їй додаткову оплачувану навчальну відпустку з 02.09.2020 р. на 30 календарних днів. З якої дати слід надати таку відпустку співпрацівниці?
  • Відпустка за ненормований робочий день Чи має право на додаткову відпустку за ненормований робочий день працівник, який працює на 0,75 штатної посади інженера-електроніка?
  • Педстаж керівника гуртка: чи враховувати військову службу спортсмена-стажера До нас звернулась читачка з проханням допомогти розібратись у такій ситуації. 1. У навчальному закладі працює працівниця на посаді керівника гуртка з березня 2018 року. З цього періоду ми і рахуємо їй педагогічний стаж. Оскільки працівниця нам не подала при прийнятті на роботу трудову книжку (сказала, що та загубилася), ми відкривали їй нову. 2. У даних про трудовий і страховий стаж, взятих із реєстру Пенсійного фонду, зазначено, що вона працювала в такі періоди: 09.2014 — 03.2015; 06.2016 — до сьогодні (ким і де — невідомо). 3. Диплом про вищу педагогічну освіту працівниця отримала у 2013 році (вчитель фізичної культури). 4. Працівниця надала нам копію військового квитка, у якому зазначено, що вона перебувала з травня 2009 року на військовій службі на посаді «спортсмен-стажер», склад «рядовий». Чи потрібно зараховувати їй військову службу до педагогічного стажу за таких умов? Якщо так, чи маємо ми виплатити їй надбавку за вислугу років за минулі періоди?
  • Тривалість робочого часу — 2021 для п’ятиденки Календар робочого часу — це важливий помічник у роботі бухгалтера. Інформація, представлена в такому календарі, допоможе вам уникнути помилок при нарахуванні заробітної плати, полегшить розрахунок робочого часу, лікарняного або відпускних. У невеликій статті ми зібрали всю основну інформацію, потрібну у вашій роботі щодня.
  • Шестиденка в установі: розраховуємо тривалість робочого часу на 2021 рік На столі поряд із календарем на 2021 рік почесне місце повинен посідати календар робочого часу — помічник при плануванні часу роботи та відпочинку. Де знайти такий календар для організацій та установ, у яких установлений шестиденний робочий тиждень з одним вихідним днем? У цьому вам допоможе наша стаття.
  • Перелік професійних свят і пам’ятних дат у жовтні 2020 року
App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше