Теми статей
Обрати теми

Пільги донорам: чи надавати із запізненням і при звільненні

Кравченко Дар’я, експерт з оплати праці
Донори надають невидиму підтримку усім, хто її потребує. Держава ж у свою чергу надає таким героям низку пільг і гарантій. Зокрема: звільнення від роботи в день донації (медичного огляду) і додатковий день відпочинку. Але що як донор повідомив про свій подвиг тільки через місяць після здавання крові або взагалі вирішив звільнитися. Як надати йому «донорські» пільги? Про це читайте в сьогоднішній статті.

Скромний донор

Працівник здав кров у вихідний день. Проте довідку, що підтверджує факт донації, приніс лише через місяць. Чи можна у такому разі надати йому додатковий день відпочинку, приєднавши такий день до відпустки?

Згідно зі ст. 124 КЗпП і ст. 20 Закону № 931* працівник, який прийняв рішення здати кров, звільняється від роботи в день медобстеження та донації крові. Крім того, працівникові, що здав кров, роботодавець повинен надати додатковий день відпочинку зі збереженням за ним середнього заробітку безпосередньо після кожного дня проведення донації (у тому числі у разі здавання крові у вихідні, святкові та неробочі дні).

* Закон України «Про безпеку та якість донорської крові та компонентів крові» від 30.09.2020 № 931-IX.

При цьому працівник має право самостійно вибрати, коли скористатися додатковим днем відпочинку:

• або безпосередньо після дня здавання крові;

• або приєднати його до щорічної відпустки (перед її початком або після закінчення).

На жаль, на підставі вказаних норм Мінекономіки у своєму листі від 04.05.2021 № 4712-05/26179-07 // «ОП», 2021, № 10, с. 8 дійшло висновку: у разі донації крові у вихідний день працівникові надається додатковий день для відпочинку, тільки якщо цей (наступний за днем донації) день для нього є робочим за графіком роботи.

Тому якщо ваш працівник, який працює за графіком п’ятиденного робочого тижня з вихідними днями в суботу і неділю, здав кров:

• у неділю, він має право на додатковий день відпочинку. Його можна або надати наступного дня після донації (у понеділок), або приєднати такий день до щорічної відпустки працівника;

• у суботу або в п’ятницю, працівник не зможе скористатися додатковим днем для відпочинку, оскільки день безпосередньо після дня здавання крові для нього і так вихідний.

Припустимо, що наш працівник здав кров у неділю. Ось тільки проблема — він приніс довідку, що підтверджує факт донації (заяву про намір здати кров він не писав). Як бути?

Нагадаємо, що згідно з вимогами ст. 12 Закону № 931 працівник зобов’язаний попередити роботодавця про свій намір здати кров.

Для цього він подає письмову заяву (у довільній формі) і вказує в ній день здавання крові (медичного обстеження) та дату, вибрану ним як додатковий день відпочинку.

Подати таку заяву працівник повинен не пізніше ніж за 1 робочий день до дня донації.

Але увага! Заява про намір здати кров є підставою для надання працівникові звільнення від роботи в день донації (день медогляду).

Тоді як право на додатковий день відпочинку працівникові дає інший документ — довідка (за формою № 435/о), що підтверджує факт донації.

Тому навіть якщо працівник не попередив роботодавця про свій намір здати кров, це не позбавляє його права скористатися додатковим «донорським» днем відпочинку. Отже, отримавши від працівника довідку за формою № 435/о і заяву з проханням надати додатковий день відпочинку за донорство (за бажанням нашого працівника — приєднавши такий день до щорічної відпустки), роботодавець зобов’язаний видати відповідний наказ.

Зверніть увагу, у разі приєднання донорського дня відпочинку до відпустки слід оформити два окремих накази: про надання відпустки і про надання додаткового дня донорського відпочинку. У цих документів різні строки зберігання* (у наказу про надання відпустки — 5 років, у наказу про надання «донорського» дня — 75 років).

* Подробиці — у статті «Строки зберігання кадрової документації» // спецвипуск «ОП», 2020, № 14/1.

Ну і звичайно, середній заробіток для оплати додаткового «донорського» дня розраховуйте за своїми правилами (окремо від відпускних) — виходячи з виплат за останні 2 календарні місяці.

І останнє запитання — що як довідка, яка підтверджує факт здавання крові у неділю, надана через місяць після дня донації?

Вважаємо, що у такому разі працівник-донор все одно не втратить право на додатковий день відпочинку. Проте скористатися такою пільгою він зможе тільки одним способом — приєднавши такий день відпочинку до щорічної відпустки.

Якщо донор звільняється

Працівник-донор звільняється. У нього залишилося декілька невикористаних «донорських» днів. Чи треба їх надати чи за них можна виплатити компенсацію?

Скажемо відразу, грошова компенсація додаткових днів відпочинку за донорство законодавством не передбачена.

Оскільки у разі звільнення компенсації грошима підлягають виключно невикористані працівником дні (ст. 24 Закону про відпустки):

• щорічної основної та додаткових відпусток;

• додаткової відпустки працівникам, що мають дітей або повнолітню дитину з інвалідністю з дитинства підгрупи А групи І.

А додаткові дні відпочинку за донорство не належать до перелічених вище днів, адже вони:

• є пільгою;

• оплачуються виходячи з виплат за останні 2 календарні місяці роботи, а не як відпускні дні (виходячи з виплат за останніх 12 календарних місяців)**.

** Подробиці в статті «Донорський» середній заробіток: приклади розрахунку» // «ОП», 2019, № 19.

Відповідно під дію ст. 24 Закону про відпустки вони не потрапляють і компенсації при звільненні не підлягають.

Проте це не означає, що працівник, який звільняється, не зможе скористатися «донорськими» днями.

Може. Тільки з урахуванням таких нюансів.

Нагадаємо, що згідно зі ст. 3 Закону про відпустки за бажанням працівника у разі його звільнення (окрім звільнення за порушення трудової дисципліни) йому має бути надана невикористана відпустка з подальшим звільненням.

Водночас ст. 20 Закону № 931 говорить: якщо працівник-донор не скористався правом на додатковий день для відпочинку безпосередньо після дня здавання крові, у нього залишається один варіант — приєднати такий день до щорічної відпустки.

Тому якщо у вашого працівника-донора є невикористані дні щорічної відпустки, він може скористатися ними перед звільненням, приєднавши до них додаткові «донорські» дні, що залишилися у нього «в запасі».

На жаль, на сьогодні це єдина можливість використати «донорські» дні, що накопичилися, перед звільненням.

При цьому не забувайте, що у разі надання відпустки з подальшим звільненням днем звільнення вважається останній день відпустки. Тому додаткові дні відпочинку донору, що звільняється, краще надати перед початком щорічної відпустки.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі