№22/1

Оплата труда, ноябрь, 2021/№ 22/1 спецвыпуск Другие номера журнала ›
  • У вас працює іноземець? Чекайте на перевірку Кабмін на своєму офіційному сайті (kmu.gov.ua) попередив про те, що Держпраці та ДПСУ проведуть перевірки роботодавців, які отримали дозвіл на застосування праці іноземців і осіб без громадянства.
  • COVID-сертифікат & міжнародне свідоцтво про вакцинацію МОЗ на своєму офіційному сайті (moz.gov.ua) роз’яснило, у чому різниця між COVID-сертифікатом і Міжнародним свідоцтвом про вакцинацію.
  • Нова модель надання послуг центрами зайнятості Уряд прийняв рішення впровадити нову модель надання кліентоорієнтованих послуг центрами зайнятості.
  • Прийшов і… поїхав, або Відрядження в перший робочий день Працівника прийнято на роботу з 24.11.2021. Наказ про прийняття на роботу видано 23.11.2021. Керівник хоче направити цього працівника у відрядження в його перший робочий день ― 24 листопада. Чи можна видати наказ про відрядження 23 листопада ― до того, як працівник приступить до виконання своїх трудових обов’язків?
  • Вимушений прогул: чи компенсувати відпустку? Спори про звільнення займають одне з перших місць серед трудових спорів у судах. Ображені працівники намагаються в ідеалі домогтися справедливості в суді чи хоча б «заробити» додаткових грошей у вигляді компенсації за вимушений прогул. Деякі ж кмітливі працівники на цьому не зупиняються і вимагають ще й компенсацію за невикористані відпустки за цей період. Тож чи підлягають задоволенню їх вимоги? Відповідь — у постанові ВС від 09.09.2021 у справі № 360/3096/20.
  • Декретниця виходить із відпустки: як перевести її на іншу посаду Працівниця, яка обіймала 1,5 ставки на різних посадах (одна — основна ставка і 0,5 ставки — внутрішнє сумісництво), перебуває у відпустці для догляду за дитиною до трьох років. На її основній ставці зараз працює інший працівник за строковим трудовим договором. Як перевести працівницю, коли вона вийде з відпустки для догляду за дитиною, на цілу ставку посади, яку вона обіймала на умовах внутрішнього сумісництва, а «строкового» працівника залишити на її місці?
  • Класифікатор професій: зустрічаємо Зміни № 10 До Класифікатора професій ДК 003:2010 знову внесено зміни (Зміни № 10*). Запрацювали вони одразу в день затвердження, тобто з 25 жовтня 2021 року. Перехідного періоду не передбачили. Ну а навіщо? Роботодавці самі якось «розрулять». Проте ми не залишимо вас один на один зі змінами. Давайте розглянемо, що змінилося та як діяти, якщо вас зачепили зміни.
  • Повідомлення про прийняття на роботу: визначаємо строк зберігання Який строк зберігання повідомлення про прийняття працівника на роботу? Чи можуть представники Держпраці вимагати повідомлення за 2015 рік, якщо податкові органи вже перевірили підприємство за цей період?
  • Тригери втоми: чому ми почуваємося виснаженими? Просте запитання: як ви почуваєтесь? І чергова відповідь: нормально. Як часто ви відповідаєте чесно, наприклад, що втомилися, що вам потрібна допомога та підтримка? У світі, де всі біжать назустріч «успішному успіху», не так просто сказати про те, що ви втомилися боротися з негараздами, відмовлятися від власних бажань та хочете знизити темп.
  • Перелік професійних свят і пам’ятних дат у грудні 2021 року
App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше