Теми статей
Обрати теми

ЄСВ із заробітку у місяці звільнення

Долга Ірина, експерт з питань оплати праці
Працівник (основне місце роботи, без інвалідності) звільняється 28 лютого 2022 року за власним бажанням. З 1 лютого він був відсторонений від роботи і у цьому місяці не відпрацював жодного дня. Компенсація за 5 календарних днів невикористаної відпустки становить 1396,20 грн. ЄСВ сплачувати з фактичної суми заробітку лютого чи з МЗП?

Якщо база нарахування ЄСВ не перевищує розміру МЗП, установленої законом на місяць, за який отриманий дохід, сума ЄСВ за цей місяць дорівнює добутку МЗП і ставки ЄСВ (ч. 5 ст. 8 Закону про ЄСВ). Це правило стосується працівників, які працевлаштовані за основним місцем роботи у звичайних роботодавців, не є особами з інвалідністю і ставка ЄСВ для яких становить 22 %*.

* Правила нарахування ЄСВ з МЗП ми розглядали у статті «ЄСВ з МЗП: грудневі «точки дотику» // «ОП», 2021, № 24.

Винятком з цього правила є нарахування ЄСВ у місяці звільнення та прийняття на роботу. Але і тут є нюанси. Основним критерієм при нарахуванні ЄСВ у місяці звільнення/прийняття на роботу є перебування найманого працівника у трудових відносинах повний (відпрацювання всіх робочих днів цього місяця) або неповний календарний місяць (див. рисунок).

img 1

Сплата ЄСВ із заробітку працівника у місяці звільнення

Трапляються також ситуації, коли у місяці звільнення взагалі відсутні нарахування. Наприклад, працівник весь місяць перебував у відпустці для догляду за дитиною, в останній день якої звільняється. Відпустки на момент звільнення використані повністю і жодних нарахувань немає. Тоді в цьому місяці ЄСВ нараховувати не потрібно, оскільки відсутня база нарахування внеску.

За умовами, наведеними у запитанні, працівник у місяці звільнення не має виплат за відпрацьований час, але йому нарахована «відпускна» компенсація. Компенсація за дні невикористаної відпустки є виплатою за невідпрацьований робочий час і входить до фонду додаткової зарплати (п.п. 2.2.12 Інструкції № 5). А додаткова зарплата потрапляє до бази нарахування ЄСВ (п. 1 ч. 1 ст. 7 Закону про ЄСВ).

Скористаємося рисунком для відповіді на наведене запитання. Працівник звільнений в останній день місяця та його заробіток за цей місяць менший за МЗП. Тоді нараховувати ЄСВ у наведеній ситуації потрібно з МЗП. Її розмір становить 6500 грн.

Отже, сума ЄСВ за лютий 2022 року становитиме 1430 грн (6500,00 х 22 %). Розрахуємо ЄСВ з фактичної бази внеску:

1396,20 х 22 % = 307,16 (грн).

Визначимо додаткову базу нарахування ЄСВ:

6500,00 - 1396,20 = 5103,80 (грн).

Розрахуємо ЄСВ з додаткової бази внеску:

5103,8 х 22 % = 1122,84 (грн).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі