Теми статей
Обрати теми

Неоплачуваний лікарняний: коли показуємо в Д1

Долга Ірина, експерт з питань оплати праці
Наразі спостерігається досить багато випадків, коли лікарняний не підлягає оплаті. У зв’язку з цим виникає запитання: чи треба такий лікарняний відображати у Д1 Податкового розрахунку? Не поспішайте відповідати ні! Давайте разом розберемося, коли неоплачений лікарняний треба обов’язково відобразити в додатку Д1.

Оплата лікарняних: основи

До Об’єднаного звіту лікарняний має пройти тернистий шлях у роботодавця. Коротко нагадаємо найважливіші етапи.

1. Беремо в роботу. Якщо на працівника надійшов лікарняний (е-лікарняний або паперовий), то роботодавець має визначитись: оплачувати його чи ні.

У загальному випадку право на страхові виплати виникає з настанням страхового випадку в період роботи (включаючи час випробування та день звільнення), зайняття підприємницькою та іншою діяльністю (ч. 1 ст. 12 Закону про соцстрахування*).

* Закон України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 23.09.99 № 1105-XIV.

Якщо застрахована особа має право на допомогу по тимчасовій непрацездатності, то роботодавець бере у роботу е-лікарняний на 8-й день після закриття (статус «готовий до сплати»), а паперовий — із дня надання листка непрацездатності працівником роботодавцю. Е-лікарняний, сформований у зв’язку із вагітністю та пологами, іде в роботу із 8-го дня після його відкриття.

Зверніть увагу на лікарняний сумісника. Право на допомогу по тимчасовій непрацездатності у такого працівника виникає тільки за одним із місць роботи. Пріоритетним є основне місце роботи. Проте, де скористатися таким правом, сумісник може обрати самостійно.

2. Уповноважена особа виносить рішення. На цьому етапі в гру вступає уповноважена особа (уповноважені особи) і приймає рішення про надання/відмову в оплаті тимчасової непрацездатності.

Випадки, при яких маємо відмовити у наданні допомоги по тимчасовій непрацездатності, окреслені у ст. 16 Закону про соцстрахування. Серед них, зокрема, алкогольне чи наркотичне сп’яніння, навмисне завдання шкоди своєму здоров’ю, хвороба у відпустці без збереження зарплати, творчій відпустці, додатковій відпустці у зв’язку з навчанням тощо. Такі ж випадки повторюються у Порядку № 440*. Тобто перші 5 днів хвороби у ситуаціях, наведених у ст. 16 Закону про соцстрахування, також не оплачуються.

* Порядок оплати перших п’яти днів тимчасової непрацездатності внаслідок захворювання або травми, не пов’язаної з нещасним випадком на виробництві, за рахунок коштів роботодавця, затверджений постановою КМУ від 26.06.2015 № 440.

Також не надається допомога по тимчасовій непрацездатності та не оплачуються перші 5 днів роботодавцем у разі хвороби, яка настала і триває під час простою (без присутності працівника на робочому місці), під час призупинення дії трудового договору. До речі, про нюанси неоплати лікарняних під час простою ви можете прочитати у статті «Лікарняні під час простою: позиція Мінсоцполітики змінилася» // «Оплата праці», 2022, № 14. Також підтримують неоплату лікарняних у простої і фахівці ПФУ (див. лист ПФУ від 22.02.2023 № 2800-030401-8/9101).

3. Фіксуємо у табелі. А далі шлях лікарняного проходить через кадрову службу. Тут відбувається фіксація днів хвороби у табелі обліку робочого часу. Саме табель є одним із важливих факторів, на який маємо спиратися, заповнюючи Д1 Податкового розрахунку.

У центрі уваги цієї статті неоплачувані лікарняні. І якщо тимчасова непрацездатність неоплачувана, то, у загальному випадку, дні відсутності працівника у табелі обліку робочого часу позначаються кодом «НН», або «27» — неоплачувана непрацездатність (далі — «НН»). Проте зауважимо, що «НН» при неоплачуваному лікарняному не завжди маємо фіксувати у табелі. Коли неоплачувану хворобу не показуємо у табелі, читайте у статті «Неоплачуваний лікарняний: коли НЕ показуємо у Д1 Податкового розрахунку» цього випуску.

4. Розрахунково-звітні справи. На цьому етапі зазвичай проводиться розрахунок лікарняних, подається заявка-розрахунок до ПФУ, провадиться виплата допомоги по тимчасовій непрацездатності після її фінансування ПФУ і подається звіт про виплату. А також формується Об’єднана звітність, в якій відображаються дні тимчасової непрацездатності та сума лікарняних.

Проте коли маємо справу з неоплачуваними лікарняними, то шлях від розрахунку до виплати лікарняний не проходить. Але у Д1 Податкового розрахунку, навіть без оплати, дні тимчасової непрацездатності треба показати. Проте не у всіх випадках.

Основним аргументом для відображення/невідображення днів неоплачуваної непрацездатності в Д1 буде табель обліку робочого часу.

Увага на табель

При заповненні Д1 Податкового розрахунку беремо до уваги кадрові та бухгалтерські документи. Якщо лікарняний не оплачений, то орієнтиром для відображення їх у Д1 є, зокрема, правильно заповнений (!) табель обліку робочого часу.

Неоплачувані дні тимчасової непрацездатності, зазначені в табелі як дні неоплачуваної хвороби, наприклад, кодом «НН», чи «27», треба показувати в Д1. Це, зокрема, такі випадки:

— неоплачуваний лікарняний через сп’яніння;

— неоплачуваний лікарняний через порушення режиму;

— неоплачувані дні в МСЕК;

— неоплачувані дні догляду за дитиною за довідкою, наданою відповідно до ч. 3 ст. 15 Закону про соцстрахування.

Зверніть увагу, якщо лікарняний відкритий суміснику (початок страхового випадку припав на 01.01.2023 чи пізніше), то допомога по тимчасовій непрацездатності надається тільки за одним з місць роботи (або за основним, або за сумісництвом). У разі якщо допомога надана за основним місцем роботи, то за сумісництвом вона не надається*. Тоді за сумісництвом буде неоплачувана хвороба, дні якої мають бути відображені у табелі кодом «НН».

* Про оплату лікарняних сумісникам із 01.01.2023 ви можете прочитати у статті «Лікарняні сумісникам: інтрига 2023 року» // «Оплата праці», 2023, № 3.

Проте оплата перших 5 днів тимчасової непрацездатності здійснюється за основним місцем роботи та за сумісництвом (деталі — у статті «Сумісники та перші 5 днів лікарняного» // «Податки & бухоблік», 2023, № 18).

Отже,

якщо в табелі показуємо неоплачувану тимчасову непрацездатність (позначка «НН»), то кількість днів тимчасової непрацездатності показуємо в Д1

Тепер розглянемо, як показати неоплачувані дні лікарняного в Д1.

Механізм відображення в Д1 неоплачуваних лікарняних

У Д1 неоплачувані лікарняні показуємо за загальними правилами, тільки без сумових значень:

— в окремому від зарплатного рядку;

— з розбиттям за місяцями, на дні яких припадає період тимчасової непрацездатності;

— з відображенням у графі 08 спеціального лікарняного коду «29» (звичайний працівник), «36» (працівник з інвалідністю), у графі 10 — відповідний місяць та рік, на який припадають дні непрацездатності, а у графі 12 — кількість днів неоплачуваної хвороби;

— графи з сумовими показниками цього рядка залишаємо порожніми.

До речі, у статті «Алкогольне сп’яніння в е-лікарняному. Що показувати в Д1?» // «Оплата праці», 2022, № 1 ви знайдете детально описаний механізм відображення неоплачуваного лікарняного у зв’язку із алкогольним сп’янінням у Д1.

Чому важливо неоплачувану непрацездатність фіксувати у Д1?

По-перше, інформація про тимчасову непрацездатність працівників із Д1 потрапляє в Реєстр застрахованих осіб. ПФУ відстежує увесь шлях е-лікарняного: від його формування в системі до оплати роботодавцем (відмови в оплаті).

По-друге, ПФУ контролює правильність нарахування лікарняних. І при наступній, уже оплачуваній, хворобі працівника перевірить правильність виключення з розрахункового періоду неоплачуваних днів попередньої хвороби (якщо вона потрапить у розрахунковий період), оскільки ця інформація є в Реєстрі застрахованих осіб. Ба більше, наразі у заяві-розрахунку при заповненні відомостей за листком непрацездатності автоматично розраховуються та відображаються суми допомоги. І в разі розбіжностей роботодавець має обґрунтувати розрахунок середнього заробітку.

Проте бувають випадки, коли дні неоплачуваного лікарняного не маємо відображати у Д1 Податкового розрахунку. Як таке може бути і чому це важливо, читайте у наступній статті.

Висновки

  • Важливу роль для відображення неоплачуваних лікарняних у Податковому розрахунку відіграє правильно заповнений табель обліку робочого часу.
  • Неоплачувані дні лікарняного в табелі зазвичай відображаємо кодом «НН» або цифровим «27».
  • Коли в табелі «НН» — кількість днів тимчасової непрацездатності показуємо у Д1.
  • Правильність відображення неоплачуваного лікарняного в Д1 впливає на подальший розрахунок «лікарняної» середньої зарплати і контролюється ПФУ.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі