Теми статей
Обрати теми

Доглядова відпустка + звільнення: як відобразити в Об’єднаному звіті?

Будз Володимир, експерт з оплати праці та трудових відносин
Працівниця (основне місце роботи, повна зайнятість) звільнилась за власним бажанням в останній день відпустки для догляду за дитиною до 3 років, а саме 26.03.2024. При проведенні остаточного розрахунку їй було нараховано компенсацію за невикористану відпустку в сумі 6486 грн. Як правильно відобразити дані на працівницю в Об’єднаному звіті?

Чи можна звільнити працівницю за ст. 38 КЗпП (за власним бажанням), у тому числі у період її відпустки для догляду за дитиною до досягнення нею 3 років? Так, можна. Річ у тім, що трудове законодавство (ст. 184 КЗпП) забороняє звільняти таких осіб за ініціативою роботодавця. Якщо ж ініціатором звільнення є працівниця, то перешкод немає.

У ситуації, що розглядається, цікавим є те, що і дата закінчення доглядової відпустки, і дата звільнення працівниці припадають на один день. Крім того, при звільненні працівниці була нарахована/виплачена відпускна компенсація. Звісно ж, всі ці події роботодавець має показати в Податковому розрахунку і його додатках. Далі розглянемо усі нюанси.

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі