Теми статей
Обрати теми

Як неоплачувана непрацездатність сумісника впливає на тривалість відпустки

Долга Ірина, експерт з питань оплати праці
У більшості випадків сумісники реалізують право на допомогу по тимчасовій непрацездатності за основним місцем роботи. Тоді за сумісництвом перші п’ять днів оплачуються роботодавцем, а от допомога по тимчасовій непрацездатності не виплачується. Сьогодні поговоримо, як впливають неоплачувані дні лікарняних сумісників на тривалість їх щорічних відпусток.

Відпускний стаж

У статті «Неоплачувані дні лікарняних сумісника: оформлення, відображення в табелі та в Д1» // «Оплата праці», 2024, № 6 ми розглядали, як відобразити неоплачувані дні лікарняних сумісника в табелі обліку робочого часу і в Д1 Податкового розрахунку.

На продовження цієї теми поговоримо про те, як впливає період неоплачуваної хвороби на подальшу тривалість відпустки працівника-сумісника.

Відпускний стаж, тобто стаж роботи, який надає право на щорічну основну відпустку, визначають відповідно до ст. 82 КЗпП і ст. 9 Закону про відпустки*. До речі, про те, які періоди зараховуються до відпускного стажу, а які ні, ви можете прочитати у статті «Відпускний стаж для щорічної відпустки: рахуємо за новими правилами після 24.12.2023» // «Оплата праці», 2024, № 2.

* Закон України «Про відпустки» від 15.11.96 № 504/96-ВР.

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі